Wednesday, April 08, 2015

Pinsebevegelsen ved inngangen til splittelse

shofar_web

Dette som alle har blitt innpodet opp og om igjen i alle pinsemenigheter siden etter krigen er at vi må for all del ikke engang snakke om splittelse. Det sies: ”De er forbudt ifølge Skriften å snakke om splittelse”. Og så kommer i tillegg en drøss med bibelvers tatt ut av kontekst og vridd på for å underbygge dette.

For å ta det med en gang. Det er løgn at splittelse ikke er etter Skriften.

splittelse_web

Skaperen splittet Adam ut fra Eden. Herren splittet Kain fra sin familie. Fra tidenes morgen har det vært behov for splittelse. Jesus splittet ut åtte troende fra resten av verden. Så splittet han de over hele kloden og splittet deres språk. Trellkvinnen og hennes sønn ble splittet fra og ektemannen og arvesønnen og faren. Utrykket ”gå ut og bort fra henne” og ”ta ikke del med henne og hennes sønn og døtre” går igjen i hele Skriften. Kast da det som er urent ut fra dere! Som sagt hele Skriften er full.

25 Da Moses så at folket var ustyrlig, for Aron hadde sluppet det løs så det ble til spott for sine fiender,

26 da stilte Moses seg i porten til leiren og sa: Hver den som er på Herrens side, la ham komme hit til meg! Da samlet alle Levis barn seg om ham.

2Mos 32:25f

Det er intet poeng i å gå så mye videre, men la oss nevne at det også var på grunn av avgudsdyrkelse at riket ble delt da Salomo arvet. Slik er det også i dag. Menigheten vil bli delt og splittet på grunn av avgudsdyrkelse. Man kan ikke ta del i avgudsdyrkelse uten at det får konsekvenser.

Avgudsdyrkelsen i og fra Romas forlengede arm, den Romersk Katolske Institusjon, også kalt kirke, (RKI) har foregått siden før Jesus vandret her på jorden. Den tok fart for alvor i det første økumen konsilet i Nikea i 325 og har siden fortsatt uten splittelse helt opp til Luther for ca 500 år siden. Det vil si; det har alltid vært de som har nektet å la være å splitte seg fra dette og de har da blitt forfulgt og mange av de drept.

Slik vil det også bli nå fremover. De som vil splitte seg ut fra samarbeide med RKI og avgudsdyrkelse vil bli forfulgt. Derfor er det nå på tide, rett føre Jesus gjenkomst, å gjøre sin utvelgelse fast og ta avstand fra denne verdenskirken som er på trappene. Det er ikke slik at Luthers protest er død og at den protestantiske kirke er død som så mange hevder. Som de sier: ”la oss derfor gå tilbake til Roma”. Det var det samme Israel sa i ørkenen. Vi vet ikke hva som har hent med denne fyren Moses, la oss gå tilbake til Egypt.

39 Ham ville våre fedre ikke være lydige mot. De skjøv ham fra seg, og i sine hjerter vendte de seg til Egypt.
40 De sa til Aron: Gjør oss guder som kan dra foran oss! For vi vet ikke hva som er hendt med denne Moses, han som førte oss ut av landet Egypt. Apg 7:39f

Disse er det som skaper splittelse, de er sjelelige mennesker som ikke har Ånden. Jud 19

Den såkalte karismatiske bevegelse innen RKI er stiftet og drevet av Jesuitter som har til oppgave å stoppe flukten fra RKI til blant annet Pinsebevegelsen. Dette er ingen hemmelighet. Selv Vatikanet har intet problem med å innrømme dette. Snart må alle disse såkalte 120 millioner ”karismatikere” innen RKI ta et standpunkt om de vil bli forfulgt eller gå tilbake til Roma som alle andre. Det vil ikke bli mange som velger å gå ut av Hora. Dette er blant annet omtalt i boka til David Wilkerson om profetier for endetiden. I dag er de forført alle sammen siden de ikke vil gå ut av henne mot bedre vitende. De forfekter å ha den Hellige Ånd og da må de jo høre hva Ånden sier til menigheten?

Så nå når PB gjerne vil bli en del at dette i stedet for å ta avstand fra dette må det advares. Og det må advares med å blåse i Shofar fra hver eneste fjelltopp og fra hvert eneste gatehjørne og i hvert eneste media og hvor hen man har anledning. Nesten ingen advarer fra preketolen lenger.

I PB har det, inntil for få tiår siden, alltid vært læren at Skjøgen – hora – i Åpenbaringen er RKI. Det har aldri vært tvil.

La os ta dette i betraktning: Var menn som John Wycliffe, William Tyndale, Martin Luther, John Calvin, Thomas Cranmer, John Bunyan, oversetterne av King James Bible og de menn som publiserte ”Westminster and Baptist confessions of Faith”; Sir Isaac Newton, John Wesley, Whitfield, Jonathan Edwards; og senere Charles Spurgeon, Bishop J.C. Ryle and Dr. Martin Lloyd-Jones: var alle disse men, blant endeløse andre, helt ute av enhver fornuftig tanke da de så Vatikanet (Roma) og Pavens virke som antikristlig? – Fritt oversatt etter: Michael De Semlyen (Author of the book All Roads Lead to Rome?: The Ecumenical Movement)

Som alle skjønner så er ikke jeg den eneste som gjør krav på denne forståelsen av Åpenbaringsboken.

La oss stille spørsmålet igjen: Hadde alle disse men nevnt over feil? Røykte de fleste av dem marihuana? Hadde alle disse en overeksponert fantasi? Var alle svært dårlige analytikere? Var de ikke særlig belest? Hadde alle menn som President John Adams, President Lincoln, Dostoyevsky, LaFayette, Gladstone, Morse, Napoleon, osv. feil når de påstod og påpekte sannheten om Vatikanet/Jesuitt/Roma/Paven? Hva tror du? Det er på tide å stille seg spørsmålet; hadde de rett, og da i så fall, blir altså mye av dagens undervisning mange steder feil. Jeg påstår; ja, dagens undervisning mange steder er ikke i tråd med Guds Ord på dette punkt.

Alle disse menn hadde helt rett som noen andre som underviser om det samme i dag. Vi trenger ikke nevne navn lenger, men la oss ta for oss en av støttene som døde for ikke lenge siden: Leonard Ravenhill har i sin bok; ” Why Revival Tarries” beskrevet det krystallklart og vi vil sitere for korthets skyld: ”RKI er det største falskneriet som djevelen har gjort!”

I Norge kom dette falske økumene kjøret til et klimaks i 2006 da det med stor undring ble vedtatt på predikatkonferansen å ”sammenslå” Norges Frikirkeråd med Norges Kristen Råd. Eller rettere sagt det ble bestemt at Pinsebevegelsen skulle samarbeide med blant annet RKI. Dette vedtaket kom som et lite sjokk på de fleste som var sikre på at det skulle bli nedstemt. Men sterk lobby virksomhet fra enkelte hovmodige, halvgale, økumene freak gjorde dette mulig i siste liten. Dette er det mange som vet mye mer om enn meg, men de er tvunget til taushet for lenge siden. Med nettopp dette falske kjøret om ikke å volde splittelse. Truslene har nok vært kraftige og mange.

Det er mye som kan sies om dette men jeg vil avslutte kort. Det virker som om at PB på den konferansen passerte punktet om ”no return”. Som en broder utrykte det nå jeg i dag liste opp følgende:

”Filadelfia Menigheten – filadelfiakirkenoslo - inviterer RKI prester for å be tidebønn på bønnemøte og Jesus Chuch inviterer Ulf Ekman til å tale. Pinsemenigheter feirer kirkebygg overtatt fra protestanter til katolikker med felles lovsangsfest og Pinse inviterer huspresten i Vatikanet til å tale på Sommerfestivalen. TV-Pastoren, Egil Svartdahl viser stolt frem sitt trofé for å være best i klassen og holder en falsk tale om enhet på innvielsen av Pinse i Norges Kristen Råd sammen med Paveveldet. Andreas Hegertun har begynt å sitere på Latin og syntes det er gledelig at så mange feirer gudstjeneste i RKI. Mens Kjell Haltorp står fremst og applauderer når Egil spår om Verdenskirken og Anne Gustavsen regjerer på toppen med å sile ut protester så best hun kan.”

Han sier:

”Vilt, men har de kommet så langt i å strekke strikken vil de strekke den til den ryker og hele pinsesamfunnet vil deles”

Dette er nok en profetisk uttalelse!

Årsaken til splittelse er altså ikke nå at man ved med vitende og vilje lager opptøyer i PB ved å ”kalle” inn en prest fra Vatikanet og kaller dette et ”scoop”. Videre kommer med en enda verre blasfemisk trussel og uttales om at dette vil gjøre Jesus brud både helere og mer attraktiv og at de som går i mot har mange motbakker i vente. Altså vil få problemer. Ja vi vil bli forfulgt og det er noe vi tar som en hedersbevisning fra Jesus.

Det var på denne Predikantkonferansen splittelsen kom da det nærmest ble ”truet” igjennom et samarbeid med RKI med unnskyldninger om at man ikke kunne stå utenfor fordi da kunne man komme i fare for å bli kalt en sekt. Vel etterfølgere av Jesus som samles i tilbedelse og bønn har alltid blitt kalt en sekt fra hyklere og fra verden.

Det er onde krefter ute og går i Pinsebevegelsen og vi trenger ikke nevne navn. Det er bare å følge med i sosiale media så får man full oversikt. Vi håper og ber om at punktet for ”no return” ikke er nådd. Vi fortsetter å be med en liten tro, men med et større håp at disse det gjelder har rom for omvendelse. Og vi fortsetter og advare og oppfordre til splittelse dersom vi ikke kan samles om IKKE å samarbeide med RKI. Husk at de som samarbeider vil bli straffet med henne.

Rom 16:17: Men jeg formaner dere, brødre: Hold øye med dem som volder splittelse og anstøt imot den lære som dere har lært. Vend dere fra dem!

No comments: