Friday, July 05, 2013

Kapittel 33–Misjon (Fra boka “Hovmod” – om hovmodet i menigheten)

Hva skal vi si når en menighet har ca 20 millioner i Hellige gave? (tiende eller 10 % eller 5 %, brutto netto, før skatt etter skatt) Hvor mye bør gå til misjon?

Jeg spurte en brodere fra Canada og han svarte kontant «til det svir». «Until it hurts». Jeg sa: «Så uten å tenke seg om et øyeblikk skulle i hvertfall 50 % av Hellige gaver gå til misjon? Han sier; «nei mer, til du kjenner det svir, til du må selge bygningen og heller leie lokaler.»

Det vil i dette tilfelle si 10-20 millioner skulle gå til misjon i året. 20 mil. er tross alt ikke mer enn 10 tusen i året for en medlemsmasse på 2000. Hvor mye blir gitt 1 million? 2 millioner? Noe sånt. Hovmod!

Fra: R e v o l u t i o n i n W o R l d M i s s i o n s (13)

“Yet I have discovered that many of them have absolutely no missionary program of any kind. In preaching to one of these churches, I made the following statement: “While you claim to be evangelicals and pour time and life into learning more and more biblical truths, in all honesty, I do not think you believe the Bible.” My listeners were shocked. But I continued. “If you believed the Bible you say you believe, the very knowledge there is a real place called hell — where millions will go and spend eternity if they die without Christ —would make you the most desperate people in the world to give up everything you have to keep missions and reaching the lost as your top priority.” The problem with this congregation, as with many today, is that they did not believe in hell.” - K.P. Yohannan

Det er utsagn her som kan diskuteres, men det er ikke poenget. Poenget er at vi ikke tror på Helvete. For hadde vi gjort det og alt annet som står Skrevet så hadde vi oppført oss annerledes. Våre handlinger eller unnfallenhet om du vil, røper oss som vantro og vil bli behandlet av Herren derefter.

Og videre:

“Ask the average Christian why the Lord destroyed Sodom, and he or she will cite the city’s gross immorality. Ezekiel, however, reveals the real reason in chapter 16, verses 49 and 50:

Behold, this was the iniquity of thy sister Sodom, pride, fullness of bread, and abundance of idleness was in her and in her daughters, neither did she strengthen the hand of the poor and needy. And they were haughty, and committed abomination before me: therefore I took them away as I saw good.”

Sodom refused to aid the needy poor because of pride. We are caught up in a national pride similar to Sodom’s. Yes, selfishness and perversion come from that pride, but we need to see that pride is the real root. Deal with that root and you cut off a multitude of sins before they have a chance to grow.”

49 Se, dette er Sodomas, din søsters misgjerning: Overmot. Overflod av brød og trygg ro hadde hun og hennes døtre. Men den elendige og fattige hjalp hun ikke. 50 De opphøyet seg og gjorde det som var en styggedom for mitt åsyn, og jeg drev dem bort, så snart jeg så det. Esek 16:49f
Herren lot altså det gå til Helvete med Sodoma på grunn av hovmod og at de ikke delte delte sitt brød med de fattige. Vi må ikke tro at vi blir spart for den samme handlingen. Herren har ikke forandret seg og Jesus kommer til å Dømme dette en dag.

«Alt» som har foregått i nyere tid har vært stort sett under hovmodets flagg når det gjelder hvordan vi her i vesten har drevet misjon. Vi kan bare gå til Herren å be om tilgivelse og omvende oss.

Jeg ønsker ikke å gå videre inn på disse tingene her men vil heller be leseren laste ned gratis PDF boken eller bestille den gratis i posten fra: http://www.gfa.org/

Det gjør faktisk for vondt å skrive om det. Det er for ille. Det er for hovmodig holding i mange hundre år. Det kommer inn under alt det andre onde som er gjort i Jesus navn som slaveri og kolonialisering av land, utryddelse av folkegrupper, rasisme og alt kommer av hovmod.

Jeg sier IKKE at det ikke finnes lyspunkter oppe i alt dette, men jeg sier at hoveddelen av det arbeidet som er gjort er gjort med egeninteresser, #2 agenda og en ovenfra ned virksomhet som er meget i utakt med Ordet. Ren eventyrlyst har ofte vært drivkraften i de tidligste år og sener er vi bare drevet av en dårlig samvittighet. I tillegg er vi bedre på å bygge kirker, skoler, sykehus og barnehjem i stedt for å reise rundt og forkynne evangeliet.

Well, dette skal vi svare for en dag og jeg anbefaler alle som føler seg «truffet» å ta et oppgjør med seg selv og med den menigheten dere tilhører.

Vi må komme oss bort fra dette hovmodet som det er å tro at vi kan misjon er gode på misjon og er de beste til å gjøre misjon. Jeg sier til alle dere med hvit hud og spisse neser; hold dere hjemme og jobb så svetten renner så pengene kommer inn på konto. Send så alle pengene til en betrodd medarbeider i misjonsmarken slik at han kan støtte opp om de lokale pastorene som er funnet uten en agenda #2 kalt mammon.

Det siste er ikke enkelt, men det lar seg gjøre. I de fleste land i dag hvor ordet ikke har nådd ut til alle stammer er det den lokale pastor som bør gå ut i fjell og jungel. Han trenger all den støtten og opplæringen han kan få på forskjellige områder men stort sett så har han det han trenger allerede gjennom den Hellige Ånd.

Mange steder er falsk lære så igrodd (spesielt i katolske land) at man må konsentrere seg på å lære opp ungdom. En «utskytningsrampe» for evangelister kan da være en løsning. Et internat (de fleste bor jo meget kummerlig) hvor de sover og spiser, jobber og går ut og ved hjemkomst får en time eller to undervising og bønn sammen med kyndige pastor. Resten MÅ vi bare stole på blir ivaretatt av den Hellige Ånd. Greier vi det?

Disse «skoler» også selvfølgelig i samarbeid med lokale krefter. MEN IKKE skoler i den form som finnes i dag. Fokuset må skiftes fra å sitte på skolebenken og studere Paulus til å gå ut å forkynne Jesus. Kun et sted hvor man kan få be sammen med Åndsfylte troende og hvor den Hellige Ånd rår grunnen.

Så nok en gang til dere bedrevitere. Hold dere på jobben og send penger. Selg hytter, eiendommer, båter og konebiler og legg det ned for apostlenes føtter. Men pass på å ha et rent hjerte. Og; gjør det anonymt.

En lørdag mens 30.000 barn dør, mens 80.000 andre dør sitter ledelsen i de fleste menigheter og diskuterer over et til ti glass rødvin «på beste vestkant» om det skal gis tiende av netto eller brutto lønn. Og hvis noen forteller dem at de er hovmodige og bør omvende seg vil snart de som formaner befinne seg baktalt ut i den ytterste kulde innen kort tid.

Ve dere alle sammen som dette gjelder. Gniere og bedrevitere som dere er. Muligens alkoholikere også.

No comments: