Tuesday, July 02, 2013

Kapittel 17 - Det Økumeniske (fra boka “Hovmod”– om hovmodet i menigheten)

La meg si det med en gang så du som ikke er enig bare kan slenge fra deg boka og heller lese noe annet: Det som i dag forbindes med Økumene er ikke fra Herren.

Store Norske Leksikon:

(av økumene), det som omfatter den verdensomspennende kirke; det som fremmer kirkens enhet. Se økumene (den økumeniske bevegelse).

Dette er selvfølgelig en løgn at det fremmer kirkens Enhet, men så har jo ikke leksikon ord på seg for å følget Ordet.

Wikipedia:

Økumenikk (fra gresk oikoumene, «den bebodde verden») er et begrep som dekker både arbeid for økt forståelse og samarbeid mellom forskjellige kristne kirker, og det teologiske studiet av forholdet mellom kirkene. Det brukes av enkelte også feilaktig om samarbeid mellom forskjellige religioner, som korrekt betegnes som interreligiøsitet.

(Og spesielt dette med « interreligiøsitet» skal vi komme tilbake til).

Denne beskrivelsen derimot passer bedre, men er selvfølgelig heller ikke dekkende i lys av Ordet.

Går man over til ordet økumene får man denne innledningen i en lengre forklaring:

«økumene, begrep som sammen med avledede ord som økumenisk og økumenikk i de siste hundre år er blitt vanlig som betegnelse på tiltak som vil fremme økt forståelse og samarbeid mellom ulike kirkesamfunn med sikte på å synliggjøre at Kristi kirke egentlig er én.»

«Nikea 325, Konstantinopel 381 og Efesos 431, de tre første økumeniske konsiler, er anerkjent av de fleste kirkesamfunn, inkludert de orientalsk ortodokse kirkene. Lutherske og anglikanske kirker godtar også Kalkedon 451, mens de østlig ortodokse og den katolske kirke regner med ytterligere tre økumeniske konsiler: Konstantinopel II 553, Konstantinopel III 680–681 og Nikea II 787.»

Den norske kirkes skriver i overskrift på http://www.kirken.no/ at:

«Økumenikk er det kirkelige navn på organisert samarbeid mellom ulike kirkesamfunn. Siden Den andre verdenskrig har Den norske kirke i stigende grad engasjert sen i mellomkirkelig arbeid.»

Det vi i dag forstår med det økumeniske er at vi skal bli enige om samhold på tvers av uenigheter. Dette er ikke på linje med Ordet og helt på tvers av hva Jesus sier. Se kapitlet om Enhet.

Den Katolsk Kirke og det Økumeniske

Bare så det er sagt. Den katolske Kirke er IKKE «bare» en annen «denominasjon». Det er meget hovmodig å påstår noe slikt og i ytterste fall forførende og i mildeste form uvitenhet.

Selv den Katolske Kirke vil ikke være med på å bli kalt en denominasjon

Det er flere kjente skriftlærde som er døde eller blant oss som blir referert mer enn andre. En av dem er by C. S. Lewis. Han har en kjent bok som heter; «Mere Christianity». Der skriver han i innledningen; «jeg har prøvet å gardere meg for kritikk ved å sende original manuskript til ... den Katolsk Kirke for å få den bedømt kritisk.»

Er dette det vi forholder oss etter? Slik er det med mange av de forfatter så vi referer til. Rick Warren blant annet mener at vi absolutt skal samarbeide med Katolikker. Faktiske de fleste såkalte teologer mener det. Men så er er jo satan den første og største «teolog» av alle.

En pastor sa en gang at han var på bønne vandring i Oslo og hadde som mål å be for de forskjellige denominasjoner. Da han kom til den katolske kirke hørte han en stemme som sa, «du har mange brødre og søstre her» Well, «noen søsken» kan kanskje stemme bedre. Som er gjenfødt, men ikke har fått somlet seg til å gå ut av henne, Babylon skjøgen. Men skal man be for de må man få med seg at det er på sin plass og komme med ve rop mot lederne i samme slengen. Fordi de holder resten tilbake. Eller er de gjenfødte også?

Vi setter spørsmålsteg ved deres gjenfødelse fordi de er ikke døpt i vann. De tilber avguder og har omgang med medier og godtar heksekunst og trollmomskraft med mere. Det verste er vel at de sier at man skal IKKE lese bibelen. Når de går på «bibelstudier» er det katekismen de studere. Når en katolikk blir gjenfødt så vil han/hun automatisk forlate dette selvfølgelig og finne seg en bibeltro menighet, forhåpentlig.

Vi erkjenner at bare Jesus vet med sikkerhet, men det vi kan og skal er å ta stillign til deres lære og kontrollere deres frukt.

Som nevnt tidigere: Den er følgende: IKKE les Bibelen. Da vil du bli sinnssyk. Dette er bare en liten topp av isberget.

De som vil gå i samarbeid med den Katolske Kirke er full av hovmod. De må omvende seg og det snarest. Dette er noe av det de vil samarbeide med.

Vi bare få legge til hvor langt den Katolske kirke har gått.

Catechism Article 841 - Muslims

«God's plan of salvation includes those who acknowledge the Creator. Among these, in the first place, are the Muslims who profess the faith of Abraham and believe in one merciful God as mankind's judge on the Last Day.» (14)

«Guds frelsesplan omfatter de som innrømmer Skaperen. Blant disse, i første omgang, er det muslimer som bekjenner troen på Abraham og tror på en barmhjertig Gud som menneskehetens dommer på den ytterste dag.» (Google oversettelse.)

 

Her er hvordan du får sikkerhet. Ta en Bibel. Ta en såkalt katekisme. Sett deg ned og be Den Hellige Ånd så viser deg de forskjell. Den katolske kirke hevder i henhold til artikkel 841 at muslimer og kristne er like igjennom troen på Abraham. Likeledes siden 1854 må du tro på synde fri Mary. Og også siden 1950 hennes opprykking til himmelen.

Mye mer selvfølgelig. Troen på og til å be og tilbe døde mennesker. Snakke med dem og kaller paven "Hellige Far". Jeg kan gå på i timevis, og hvorfor du ikke lest Åpenbaringen 17 og 18? (omtalt i annet Kapittel) Videre den katolske kirken sier at deres tradisjoner er like viktig for Bibelen. Deres "bibel" på den andre siden er det Vulgata.

Avgudsdyrkelsen er stor gjennom statuer og bilder og i forskjellige land som Filippinene er det okkulte og det overtroiske blandet sammen til en sammensurium som er av djevelske dimensjoner som få kan fatte uten å oppholde seg her, evangelisere her og ga dette tett innpå klingen.

«Gode katolikker» er noen ganger de verste gangstere, korrupte, anarkistiske, massemordere og vi har jo hele historien som vitner om deres fremferd. Det påstås at tallet på bibeltro kristne som er drept av den katolske kirke gjennom tidene er ett sted mellom 50-200 millioner.

Du sier, ja men dette var lederen. Ja det er riktig, men det finnes ikke en og det er mange, som jeg kjenner som ikke går tvert ut av henne når de er gjenfødt. Hvorfor i allverden er det tusener på tusener av bibeltro lokale evangelister og pastorer i Filippinene og i Syd og mellom Amerika (og sikkert i syd Europa) som er villige til å gi livet sitt for å få en vekkelse. For å få katolikker gjenfødt og konvertert og ut av denne skjøgen? Når vi som disse vranglærere av noen økumenikkere sier vi skal samarbeide?

Har dere lunkende, hjemmesittende, avdankede, doktrine eksperter vært ute i marken og sjekket forholdene? Dere har ikke en gang vært i nærheten dere som prøver å skremme og kontrollere gamle damer til å ta stilling for den Økumeniske linjen dere forsvarer så djevelsk. Samarbeid med doktrinen høyskole og menighetsfakultetet er på toppen av agendaen for om mulig å legge under dere flere lydhøre som vil gi dere flere stemmer og mere makt.

Dere er som disse:

13 Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere, som stenger himlenes rike for menneskene! Selv går dere ikke inn, og dem som er i ferd med å gå inn, tillater dere ikke å gå inn. 14 Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere, som eter opp enkers hus, og for et syns skyld holder lange bønner. Derfor skal dere få dess strengere dom. 15 Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere, som farer omkring over hav og land for å vinne en eneste tilhenger. Og når han er blitt det, gjør dere ham til et helvetes barn, to ganger verre enn dere selv! Matt 23:13-15

Den katolske kirke skal ikke samarbeides men overvinnes med Jesus blod. Denne denominasjonen som de blinde veiledere kaller henne er forgiftet med hovmod og er på kanten til å spotte den Hellige Ånd. De er på kanten av dette:

26 Dersom nå Satan driver Satan ut, da er han kommet i strid med seg selv. Hvordan kan da riket hans bli stående? 27 Og dersom det nå er ved Be'elsebuls hjelp jeg driver de onde ånder ut, ved hvem er det da deres egne sønner driver dem ut? Derfor skal de dømme dere. 28 Men er det ved Guds Ånd jeg driver ut de onde ånder, da er jo Guds rike kommet til dere. 29 Eller hvordan kan noen gå inn i den sterkes hus og røve hans eiendeler, om han ikke først har bundet den sterke? Da først kan han plyndre hans hus. 30 Den som ikke er med meg, er mot meg, og den som ikke samler med meg, han sprer. 31 Derfor sier jeg dere: All synd og spott skal menneskene få forlatelse for, men spott mot Ånden skal ikke bli forlatt. 32 Den som taler et ord mot Menneskesønnen, skal få forlatelse. Men den som taler mot Den Hellige Ånd, skal ikke få forlatelse, verken i denne tidsalder eller i den som kommer. 33 La enten treet være godt og dets frukt god, eller la treet være dårlig og dets frukt dårlig. For på frukten skal treet kjennes. 34 Ormeyngel! Hvordan kan dere tale godt, dere som er onde? For det hjertet flyter over av, det taler munnen. 35 Et godt menneske bærer fram gode ting fra sitt gode forråd, og et ondt menneske bærer fram onde ting fra sitt onde forråd. 36 Men det sier jeg dere: Hvert unyttig ord som menneskene sier, skal de gjøre regnskap for på dommens dag. 37 For etter dine ord skal du bli kjent rettferdig, og etter dine ord skal du bli fordømt. Matt 12:26-37
Jeg sier det igjen. Sette dere ned å studer eller reis ut og opplev. Om gjerne på besøk her hvis det er det dere trenger dere som er så sikre i deres sak om at vi har så mange søsken i den katolske kirke. Saken er den at det er ikke mange søsken hverken i Pinsemenigheten eller Metodistkirken og selvfølgelig ikke i den Norske Lutherske Kirke heller.

Når man konfronterer en pinsemenighets eldste med dette faktum tar de ultra sterkt til motverge og begynner nærmest å true for å få en til å holde kjeft. De hyler ut om at de samarbeider med alle som bekjenner Jesus og som har treneenighets læren. Det de glemmer er at den katolske kirke ikke har treenighet, men fire-enighet i det de har lagt til Maria. De påstår gjennom sin katekisme at Maria ER et syndefritt menneske som frelser mennesker. Siden 1854 har alle katolikker måtte tro Marias plettfrie unnfangelse og siden 1950 hennes himmelfart.

For å referere litt mer fra Ivar Fjeld på et seminar om økumenikk «Økumenikk for enhver pris» arrangert av et tverrkirkelig nettverk på Sotra og Øygarden.

  • «Paven vil ha en himmeldronning. Det gjør Gud vred.»

Jer 7

«Gudstjenesten i templet er ingen beskyttelse mot Herrens vrede dersom folket ikke vender seg bort fra sine synder, 1-15. Ikke engang profetens forbønn kan hindre Herrens straff, 16-20. Heller ikke brennoffer og slaktoffer kan forebygge straffen. Herren vil at de skal høre hans ord og adlyde ham, 21-28. På grunn av synd og ugudelighet skal folket lide en fryktelig straff, 29-34.»

Barna sanker ved, fedrene tenner opp ild, kvinnene elter deig for å lage kaker for himmelens dronning*. De utøser drikkoffer for andre guder, for å vekke min vrede. Jer 7:18
* fruktbarhetsgudinne Isjtar

15 Men alle de menn som visste at deres kvinner brente røkelse for andre guder, og alle kvinnene som stod der i en stor flokk, og hele folket som bodde i landet Egypt, i Patros, de svarte Jeremia og sa: 16 Vi vil ikke høre på deg i det du har talt til oss i Herrens navn, Jer 44:15f

«Doktor» avhandlinger og andre avhandlinger er utarbeidet for pinsemenigheter og alle andre menigheter og religioner om dette som kalles Økumenikk. Dette er forløperen til Antikrists Verdenskrike og dermed arrangert av djevelen.

Det økumeniske er ikke noe annet en at vi erklærer at vi ikke kan vare i en akkord og enhet som Skriften taler om og vi prøver å dekke over det med fine ord. Hadde vi hatt interessen av dette hadde vi ikke trengt å sette andre ord på det. Det vil aldri, aldri bli fremgang og suksess for en kirke som ikke har enhet, men bare dekker over uenigheten med fine ord.

De som holder på med dette er ført på totalt avveie fra sannheten og er i ferd meg å underminere det Hellige. Vi vet at det kommer i de siste tider så vi vil ikke bry oss om å motarbeide det, men vi vil advare for å ta del i det. De som holder på med dette vil forhåpentlig vis snu i tide.

Dette er ikke annet en selvhevdelse og hovmod. Vi går i kjødet og prøver å få til ting som ikke er fra Herren. Det vil føre oss i en profetiske retning og jeg anbefaler alle og ta det alvorlig slik at de kan omvende seg og bli blant de som vil stå på sidelinjen å beskue fallet. Og fallet vil bli stort.

I skrivende stund har akkurat den nye paven Francis sagt at hvis man bare gjør gode gjerninger så kommer man til Himmelen når man dør. Dette ville da også gjelde, Muslimer, Hinduer, Buddhister og også Ateister, altså alle som gjør godt vil komme til Himmelen. Altså man kan benekte Gud, men gjøre «godt» og allikevel gå igjennom den trange port.

Etter et par dager kom Vatikanet med en «dementi»; alle som hadde hørt om den katolske kirke måtte melde seg inn og bli værende for å komme til Himmelen. I tillegg til dette altså «å gjøre godt».

Dette er altså de som ledere i såkalte karismatiske krefter vil samarbeide med. De skjønner ikke en gang at i disse dager har den katolske kirke bestemt seg for å styrke sin posisjon og er dermed åpene for å «samarbeide» med alt fra pinsevenner til ateister.

Verdenskrike, antikrist og interreligiøsitet

For der det er misunnelse og selvhevdelse, der er det uorden og alt som ondt er. Jak 3:16

Misunnelse og selvhevdelse er to av grunnene til forvirring. Å leve i synd er en annen. Det fjerde er selvfølgelig å «kjøpe» falske lærer som en av grunnen til det ovennevnte. Kort fortalt er det selvfølgelig som alltid; hovmod. Og siden djevel er opptatt med å få oss under forvirring og alt som ondt er vil dette være virkemidlet for å få til sine hensikter og i dette ligger intetreligiøsitet.

Som jeg mener å forstå er de fleste enige om at Skriften må forståes slik at antikrist vil få verdensherredømme og sette seg i templet og erklære seg Gud (Messias)

18 Mine barn, det er den siste time. Og likesom dere har hørt at Antikrist kommer, så er det alt nå stått fram mange antikrister. Av dette vet vi at det er den siste time. 19 De er utgått fra oss, men de var ikke av oss. For hadde de vært av oss, så ville de ha blitt hos oss. Men det skulle bli åpenbart at ikke alle er av oss. 20 Og dere har salvelse av Den Hellige og vet alt. 21 Jeg har ikke skrevet til dere fordi dere ikke kjenner sannheten, men fordi dere kjenner den, og vet at ingen løgn er av sannheten. 22 Hvem er løgneren om ikke den som nekter at Jesus er Kristus? Han er Antikrist, han som fornekter Faderen og Sønnen. 23 Hver den som fornekter Sønnen, har heller ikke Faderen. Den som bekjenner Sønnen, har også Faderen. 1Joh 2:18-23
1 Vi ber dere, brødre, når det gjelder vår Herre Jesu Kristi komme og vår samling hos ham: 2 La dere ikke så snart drive fra vett og sans! La dere ikke skremme, verken ved noen ånd eller ved noe ord eller ved noe brev som sies å komme fra oss, og som går ut på at Herrens dag alt er her. 3 La ingen bedra dere på noe vis! For først må frafallet komme, og syndens menneske* åpenbares, fortapelsens sønn. 4 Han er den som står imot og som opphøyer seg over alt som blir kalt gud eller helligdom, så han setter seg i Guds tempel og utgir seg selv for å være Gud. 5 Minnes dere ikke at jeg sa dere dette da jeg ennå var hos dere? 6 Og nå vet dere hva det er, det som holder igjen, slik at han først skal åpenbares når tiden for dette er inne. 7 For lovløshetens hemmelighet er alt virksom, bare at den som nå holder igjen, må bli tatt bort. 8 Da skal den lovløse* åpenbares, han som Herren Jesus skal ødelegge med sin munns ånde, og tilintetgjøre når hans gjenkomst åpenbares i herlighet. 9 Den lovløse kommer etter Satans virksomhet med all løgnens makt og tegn og under. 10 Det skjer med all urettferdighetens forførelse blant dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunne bli frelst. 11 Derfor sender Gud dem kraftig villfarelse, så de tror løgnen, 12 for at de skal bli dømt, alle de som ikke har trodd sannheten, men hadde sitt behag i urettferdigheten. 2Tess 2:1-12

For å få til dette må en rekke ting skje så det som i dag blir forfektet om En» Verdens Orden» og «En Verdens Kirke» er det mye sant i. Det «sier seg jo selv» etter å ha studert mange av Jesus Ord, profetier og andre Skriftsteder.

Altså må det etter hva jeg kan forstå komme interreligiøsitet. Altså må Jesus Guddommelighet bli prøvet benektet. Altså må det vi kaller religioner i dag bli nærmest enige om en felles religion. Slik at «verdenkirken» (to betydninger; en kirke ut av denne verden og verdens omfattende) med antikrist på toppen vil kunne stå frem.

Dette er det det økumeniske er forløper for. Å bane veien for dette. Å bane veien for at Jesus blir prøvet gjort til en kun historisk person med kun en profetisk status på linje med et Han alt er i Koranen (1,2 milliarder tilhengere) og en god etiker som Han blir beskrevet hos hinduer (0,8 milliarder tilhenger) en god lærere osv, sov. Den katolske kirke har jo også som mål å «kristne» disse religioner.

De fleste vil bli fanget under dette. De fleste vil ta dyrets merke. De fleste vil bli tilbake når Jesus kommer igjen. Også de som har gått i bresjen for å fremme dette sataniske virke.

3 La ingen bedra dere på noe vis! For først må frafallet komme, og syndens menneske* åpenbares, fortapelsens sønn. 4 Han er den som står imot og som opphøyer seg over alt som blir kalt gud eller helligdom, så han setter seg i Guds tempel og utgir seg selv for å være Gud. 2Tess 2:3f

13 Og dere skal bli hatet av alle for mitt navns skyld. Men den som holder ut til enden, han skal bli frelst. 14 Men når dere ser ødeleggelsens styggedom stå der han ikke bør stå – den som leser, han forstå det! – da må de som er i Judea, flykte opp i fjellene. Mark 13:13f

Til slutt vil vi minne om at det er nå aktuelt med Chrislam. Kjente «store» kirker og pastorer og ledere har kastet seg på noe de kaller Kings Way. Vi ser at det som hadde vært utenkelig for kort tid siden er mer eller mindre ingen problemer med å få lunkene sympatisører med på. Søk selv på nette for mer info. Ikke la deg skremme. Selv om det er ille. Meget ille. Og ve til dere alle som fremmer dette og mere i samme retning.

Synkretisme

For noen år siden møttes en inter-religiøs gruppe på 10.000 mennesker i Vatikanet i Roma. Gruppen inkluderte paven, Dalai Lama og muslimske imamen WD Mohammed. En frittalende Hindu kvinne som ble sitert sa: "Det var forfriskende å merke seg at ideen om at alle religioner har universelle sannheter, og at det bare er ulike veier til samme mål». Dette ble akseptert som gitt fra starten av på dette møte av alle delegatene uten en eneste dissenterende stemme. De samme delegatene sluttet seg også til en generell fordømmelse av" aggressive "misjonering. Dette er den rådende tenkning i vår tid. Satan vil gjøre alt han kan for å føre denne tankegangen til selv å invadere kirken og enkelt kristen tenkning og handling.

Sluttresultatet av synkretisme i frie samfunn vil være anti-konvertering lover og et forbud mot et kristent vitne. Den eufemisme for denne loven vil trolig bli kalt "religionsfrihet".

Dette er det vi er midt oppe i nå. For leden ble to menn stoppet i et muslims området i Birmingham av politiet for å ha delt ut kristne traktater. De ble truet med juling av politimannen som da var troende muslim hvis de ikke sluttet. Saken er nå på vei til retten fordi politiet har enda ikke kommet med en unnskyldning. De (traktat-utdeler) mente at ytringfriheten var krenket. Vel vi skal ikke bry oss med å gå rettens vei med dette, men be for politiet.

Vi skriver dette for å «bevise» at det vil komme tider nå som ikke blir så fredelig lenger. Er vi klare for det? Jeg har selv for noen år siden vært vitne til at en traktat-utdeler har blitt kastet ut fra Aker Brygge av sikkerhetsvakter.

De som slutter seg til denne økumeniske inter-religionen og denne synkretisme (18) har ikke skjønt at før Jesus kommer vil det bli de samme tider som det var rett etter at Han reiste. Eller har de skjønt at det går mot vanskelige tider og ønsker dette med synkretisme velkommen fordi de er noen feiginger og har alltid vært det? Det er kanskje derfor de går i tog mot forfølgelse i stedet for å be for de som forfølger oss. De har heller ikke skjønt dette:

Ja, salige er dere når de spotter og forfølger dere, og lyver allslags ondt på dere for min skyld. Matt 5:11
Så de er ikke salige, velsignet. Så de vil kanskje aldri høre dette;

Da skal kongen si til dem ved sin høyre side: Kom hit, dere som er velsignet av min Far! Arv det rike som er beredt for dere fra verdens grunnvoll ble lagt. Matt 25:34
Hvorfor? På grunn av hovmod. De vil falle. Og fallet vil bli stort.

No comments: