Wednesday, March 25, 2015

Sitt stille i båten!

katolikkbråk22

Lars Christian Gjerlaug var den første til å bruke utrykket ”ser rødt” når han skrev om valget av taler og greide å si at et samarbeide med RKI (det økumeniske) vil gjøre Jesus brud helere og mer attraktiv. Senere kom en forlengelse av den artikkelen skrevet av Anne Gustavsen.

"Ser vi desperat etter måter å få tak i nye mennesker på for å gi dem evangeliet?

Hvis det blir vårt viktigste fokus, hvor mye tid og engasjement har vi da igjen til å bade i kristne debatter? Lidenskapelige etterfølgere av Jesus lever for noe større enn å få høyt blodtrykk av uviselige tv-predikanter. De eksisterer for å lede nye mennesker til Jesus." sier Anne Gustavsen

Ja man er desperate etter måter. Så desperate etter å få nye mennesker inn i våre lokaler at vi prøver å etterligne verden. Vi har sluppet verden (les satan) inn i våre menigheter. Og jeg mener da ikke mennesker men tradisjoner.

De som da kommer blir fortalt at de har god tid til å ta en beslutning om å vende om og når de ønsker å vende om er det bare å ta nattverd eller be etter en pastor så går du til Himmelen når du dør.

Hele denne artikkelen stinker av "sitt stille i båten". Jeg ber dere lese den med briller som har innfatning av kontroll og farge av "La oss nå få slutt på denne diskusjonen om denne presten"

Å si at man IKKE skal bli opprørt over (å få høyt blodtrykk) urettferdighet  av ulver i fåreklær som spiser opp flokken er rent djevelsk.

"Når Facebook-sider koker og mailboksen renner over av indignasjon og sterke ord, skjønner vi at engasjementet er på topp. Det meldes frimodig, tydelig, radikalt, noen ganger ufint."

Det er selvfølgelig bare en spesiell sak som folk har "sett rødt" (opprørt over urettferdighet) om i dag og det er saken om presten invitert til Toppen. (Samt Ekman til Oslo - samme sak)

"Når vi iakttar den rødglødende debatten om interne kirkelige anliggender, vokser det samtidig fram en intens lengsel etter å se pinsefolket i Norge kanalisere den samme intensiteten og lidenskapen som preger disse debattene, mot de som ennå ikke har blitt nådd med evangeliet i vårt land."

Alle med god hørsel vi se hva det står her: "hold kjeft!" Å kalle det "interne kirkelige anliggende" er et større hovmod enn folk flest kan se, men det er så mye "kontroll freak" som det går an å bli. Lengselen er der hos de som “ser rødt” for å se mennesker bli født på ny og det er den SAMME lengselen om IKKE å se mennesker bli FORFØRT. Dette er en Ånd.

Pinsebevegelsen er nå livredde for splittelse. Med god grunn. Jesus renser i dag sin menighet. Det vil bli rystet enda en gang før Hans snarlige komme. Kom ut av hora og ut av alle hore-døtrene er beskjeden.

Saken er jo den at vi gjør Herrens vilje når vi forkynner Evangeliet og når vi advarer mot løgn og fanteri. Min påstand står: dette er rett og slett en oppfordring til å ikke kritisere valget av talere på Toppen. Vi har hørt og sett dette så mange ganger før. Dette er strategien i sammen med å" tie ting i hjel". Vel de vil ikke lykkes. I Jesus navn.

Sitater fra artikkel:

Debatter er viktige for å bevare sunnhet og helse, men skal vi være helt ærlige, kan de også lett bli ren «kristen

underholdning», der vi kaster oss over den siste meningsutvekslingen når vi møtes til kaffeselskapet eller lunsj på hjørnet. Hvilke gode frukter gir slike samtaler? Hvilke nye mennesker nås med evangeliet mens de kristne er opptatt med å diskutere den siste RØDGLØDENDE kristen-debatten?

VIDERE:

Når vi iakttar den RØDGLØDENDE debatten om interne kirkelige anliggender, vokser det samtidig fram en intens lengsel etter å se pinsefolket i Norge kanalisere den samme intensiteten og lidenskapen som preger disse debattene, mot de som ennå ikke har blitt nådd med evangeliet i vårt land.

OG

Etter snart 36 år i Korsets Seier burde jeg ikke lenger være overrasket over med hvilken styrke og lidenskap, ja, sågar rent sinne og frustrasjon, pinsevenner i Norge kaster seg inn i debatter. Når Facebook-sider koker og mailboksen renner over av indignasjon og sterke ord, skjønner vi at engasjementet er på topp. Det meldes frimodig, tydelig, radikalt, noen ganger ufint.

HELT KLART AT TROENDE ER OPPRØRT. KALL DET HVA DERE VIL KS. Men å si at Jesus Brud blir helere og mer attraktiv av et samarbeide med RKI er hovmod og spott.

No comments: