Wednesday, March 18, 2015

Lederrådet lyver!

Lederrådet: Katolikkbesøk endrer ingenting
KOMMENTAR: Pinsebevegelsen står støtt, skriver Hegertun og Kristoffersen.
Vi ser at det har blitt reist spørsmål ved Lederrådets rolle i forbindelse med at Raniero Cantalamessa er invitert som en av flere talere til Pinsevennenes Sommerstevne på Hedmarktoppen i 2015.
Vi vil derfor avklare følgende:
Sommerstevnet på Hedmarktoppen har sin egen stevnekomité som bestemmer innholdet i stevnet. Lederrådet har en representant i stevnekomiteen, men Lederrådet behandler for eksempel ikke talerliste.
BAKGRUNN: Katolsk prest taler på Hedmarktoppens sommerstevne
Avstand
Vi erkjenner at det har vært og til dels fortsatt er stor avstand mellom Den katolske kirke og Pinsebevegelsen. Særlig gjennom noen av våre misjonærer i land der Den katolske kirke er majoritetskirke har vi opplevd den som en maktkirke som har skapt store problemer for andre kirkers arbeid.
Vi er takknemlige for deres faste bibelsyn i etiske spørsmål. Her har det vært naturlig for oss, sammen med andre trossamfunn, å samarbeide med Den katolske kirke. Det har nok gitt oss større forståelse for hverandres ståsted.
Men i flere sentrale lærespørsmål er det stor teologisk distanse mellom oss. Dette gjelder blant annet paveembetet, forholdet til Maria Jesu mor, helgener og læren om sakramenter for å nevne noe.
LES MER: – Cantalamessa er mer pentekostal enn mange pinsevenner
Gleder oss over vekkelse
Samtidig gleder vi oss over den karismatiske vekkelsen innenfor Den katolske kirke. Det er et naturlig fellesskap som oppstår mellom mennesker som bekjenner troen på Jesus Kristus som sin frelser. Det er gjennom dette fellesskapet vi bygger vår økumenikk.
Stevnekomiteen kalte Raniero Cantalamessa for nesten to år siden. Det ingen kunne vite noe om på det tidspunktet, var konverteringene og prosessen knyttet til Livets Ord i Uppsala og Den katolske kirke. Vi har derfor stor forståelse for at timingen på dette oppleves utfordrende for en del av oss.  
Samtidig vil vi oppfordre alle til å ikke legge mer i dette enn hva det faktisk er.
LES MER: Katolske Ulf Ekman forkynner i norsk pinsemenighet
Tydelig retning
Pinsepredikanter og lovsangere bidrar på så å si alle kristne sommerstevner i ulike kirkesamfunn. Vi har alle godt av å lære av hverandre.
Det er heller ikke første gangen en katolsk taler kommer til vår sammenheng. Under 100-årsjubileet «Pinse for alle» var det en katolsk biskop fra Sverige som talte i Oslo Spektrum.
Pinsebevegelsen i Norge går i en tydelig retning. Vi har nylig lagt bak oss den største kristne lederkonferansen i Norge, Led15, og vi har ambisiøse konkrete mål om å plante nye menigheter og få levende barne- og ungdomsarbeid i alle menigheter. Dette har vi fokus på hver dag. Dette ber vi for, og dette arbeider vi strategisk og målrettet mot.
En gjestepredikant på et sommerstevne vil ikke rokke ved det. Vi vet hvem vi er og vi står trygt der vi står.
NÆRBILDET: – Komiteen burde trekke invitasjon og seg selv

Dette er lederådets medlemmer:
Medlemmer:
· Sigmund Kristoffersen, leder
· Andreas Hegertun, pressekontakt
· Fred Håberg
· Trond Eriksen
· Daniel Mathiesen
· Carina Grelland Harsem

Meklingsrådet Medlemmer
· Thomas Dorg (leder)
· Lotta Svartdahl
· Liv Kaland Fjellstad
· Gerhard Zaar
· Redvald Hjulstad

Etisk Råd Medlemmer:
· Øyvind Watne
· Harald Nybakk
· Nils Petter Skinnerlien
· Elin Selseng
· Sven-Martin Ege
· Daniel Lund
· Lillian Lund Vestvik

Så hvem av de som er medlem av Hedmarktoppen sin egen stevnekomité er altså ikke nevnt. – Linn Byberg leder arrangørkomiteen til Sommerstevnet på Hedmarktoppen sammen med ektemannen Geir. For tiden vanskelig å finne på nettet resten av denne gjengen og å prøve henvendelser til Pinse har jeg gitt opp for lenge siden. Vi får tidsnok vite.

SISTE: Pinsebevegelsens pressetalsmann; ANDREAS HEGERTUN, er pinsebevegelsens representant i komiteen.

Det er altså denne stevnekomiteen (SK) som bestemmer innholdet i stevnet og talerlisten, men når det kommer til talerlisten så er Lederådets (LR) mann ut på gangen? Er det dette Kristoffersen og Hegertun prøver å si. At de ekskluderer deres mann i komiteen fra å ha ansvar for komiteens avgjørelser når det kommer til talerlisten? Hva er dette for noe tøv!

Dette er et grovt forsøk på å tåkelegge og faller på sin egen urimelighet. Her prøver LR et Pilatus stunt, men selvfølgelig uten å lykkes. La oss få denne representanten i tale slik at vi kan spør om dette er tilfelle. Vi er ganske lei av LR løgner. Så selvfølgelig har LR i to år vist at denne presten antagelig vil komme. Vi kjenner ikke hele saksgangen her og vet ikke hvilke e-poster og sms og samtaler som har foregått når og hvor og hvordan og når dette da ble en virkelighet. Men en ting er sikkert. Både LR og SK holder noe tilbake. Det som er sikkert er at de antagelig var klar over at presten kom, men gjorde ikke noe med saken da Ekman gjorde sitt stunt.

Så kommer da erkjennelsen av at det er som de sier ”har vært og til dels og fortsatt er stor avstand mellom Den katolske kirke og Pinsebevegelsen”. Dette er da en renspikket løgn idet det ikke er verken stor eller liten avstand, men et svelg som ingen kan bevege seg i mellom.

2Kor 6:14 Dra ikke i fremmed åk med vantro! For hva delaktighet har rettferd med urett? Eller hva samfunn har lys med mørke?

Gjelder ikke dette lenger? Og her kommer hele problemet til Pinse: DE BENEKTER AT DEN ROMERSKE KATOLSKE INSTITUSJON (RKI) ER SKJØGEN. De har gjort sin tidligere og alle martyrers stadfestelse til skrap og står nå og pisser på martyrenes graver i det de regner de som uverdige løgnere som døde for en tapt sak. (Se egne artikler om Skjøgen) La meg spørre Pinse; Hvem er Skjøgen? Fortell oss nå det fordi det har med folks frelse å gjøre. Dere vet ikke? Men der er skråsikre på at det ikke er RKI. Jeg regner med at dere da er klare til å dø for den doktrinen på lik linje med de som har dødd for doktrinen om at RKI er nettopp det, Skjøgen.

Det er fristen å si at; ”la oss nå si at RKI ikke er Skjøgen”, men liste opp hundrevis av CCC artikler som bestrider Skriften og som strider mot den sunne lære. Men nei vi vil ikke det. Vi vil stå og falle på en avgjørelse som Jesus har bestemt. Hvem er Skjøgen? For Jesus har gjort det meget enkelt for oss å gjenkjenne henne. Selvfølgelig, vi må jo gå ut av henne for ikke å gå fortapt. Så her står saken. Pinse må komme opp med et svar.
Det er jo nettopp derfor at RKI er Skjøgen de må innrømme at: ”Særlig gjennom noen av våre misjonærer i land der Den katolske kirke er majoritetskirke har vi opplevd den som en maktkirke som har skapt store problemer for andre kirkers arbeid.” Hvorfor i all verden skulle brødre sloss mot brødre?

Så går de altså over til å prise RKI med å innrømme at de samarbeider med henne. De takker henne for hennes faste bibelsyn som de nettopp kritiserte for noe de opplever som en ”maktkirke”. Kanskje de ikke ser sine motsigelser siden de er blitt en maktkirke selv? I sine forsøk på å tie ting i hjel og å forlange at troende skal sitte stille i båten mens de på en forræderisk måte vrir ting til sine agendaer i stil med satan. Selv Skriften vrir de på i likhet med satan og blir dermed lik han.

Når skal Pinse forstå at RKI nekter å bli kalt et kirkesamfunn (denominasjon). De sier det helt åpent, vi er ikke et annet kirkesamfunn, VI ER ”KIRKEN”. Bare vi er ”kirken”. Når skal de få det med seg. Roma har alltid vært ute etter verdensherredømme, før som nå. Det er deres agenda; Å FÅ ALLE INN UNDER ”KIRKEN” – Les: Roma. Så takker de da Roma for dette og kaller det ”deres faste bibelsyn i etiske spørsmål”. La oss nå høre hva dette etiske rådet i Pinse har å si til dette. Hva er det som menes?

I neste avsnitt prøver de å liste opp hva de ser på som problematisk (”stor teologisk distanse”), men glemmer at det er fordi RKI er Skjøgen det hele er ”problematisk”. De lister opp ting som selvfølgelig er ultra falsk lære, men glemmer det vesentligste. Dette fordi de har ikke peiling rett og slett. De har ikke gjort hjemmelekser.

At de kun nevner fire ”problemer” her er katastrofalt da den vanlige leser vil få forståelsen av at ja det er dette og et par ting til. Hvorfor kan de ikke si rett ut at RKI lærer at det kun er frelse i medlemskap i RKI? Hvorfor kan de ikke nevne det som Luther kalte noe slikt som ”den nest største blasfemi av alt”. Nemlig at en prest har fått kraft til å gjøre om en kjeks til Jesus fysiske legeme og ofrer dette daglig og at presten har fått makt til å gjøre om vinen (juicen) til fysisk Jesus blod.

Dette foregår ca 200.000 ganger daglig verden over i alle messer og blir tatt imot av absolutt enhver katolikk, norsk, spansk, filippinsk – karismatisk eller ikke. Det er en grusom blasfemi på linje med å kalle Paven ”Hellig Far” og ”Vicar of Christ”. Også i alle disse messene verden over ber de for døde paver og andre til å komme ut av skjærsilden. Alle katolikker ber til døde og det gjør dem alle til ”necromancer”.

10 Det skal ikke finnes hos deg noen som lar sin sønn eller datter gå gjennom ilden. Heller ikke noen som gir seg av med spådomskunster, eller som spår av skyene eller tyder varsler eller er en trollmann.
11 Heller ikke noen heksemester, ingen som spør en dødningemaner, ingen spåmann, ingen som gjør spørsmål til de døde. 5Mos 18:10f

Dette er daglig stoff blant disse som de omfavner i den såkalte karismatiske bevegelsen.
Vi kan fortsette i det uendelige, men hvor skal vi det? Allerede nå vil jo leseren forstå at RKI er Skjøgen. Kun basert på at hun er:

Åp 17:5: På hennes panne var skrevet et navn, en hemmelighet: Babylon, den store, MOR TIL SKJØGENE OG TIL STYGGHETENE PÅ JORDEN. (uthevet av meg)

Men vi vil nevne at de forkynner et annet evangelium da de ikke forkynner frelse gjennom tro alene. Dette gjør dem forbannet. Vi vil ikke gå in på dette, noe bør leseren finne ut selv.

Så dette gleder de seg altså over som de sier: ”Samtidig gleder vi oss over den karismatiske vekkelsen innenfor Den katolske kirke. Det er et naturlig fellesskap som oppstår mellom mennesker som bekjenner troen på Jesus Kristus som sin frelser. Det er gjennom dette fellesskapet vi bygger vår økumenikk.” Hvilken Jesus er det de bekjenner? Det er det som er problemet. Statuen i stua og bilde på veggen. Barnet i armene på ”Himmeldronningen” eller en død avbildet man på et kors?

Igjen er det full av selvmotsigelser. Hvordan kan de glede seg over at noen blir lurt inn på veien til Helvete? Disse stakkars ”karismatikere” som ikke blir fortalt at de må gå ut av RKI, men blir fortalt av Pinse at vi kommer inn til dere for å delta i deres avgudsdyrking og blasfemi. Disse som daglig gjør seg selv til syndere ved å virkelig tro at de drikker blod:

Men vi skal skrive til dem at de skal avholde seg fra det som er smittet av avgudene, og fra hor og fra det som er kvalt og fra blod. Apg 15:20

Dette betyr jo igjen at Pinse bygger sin økumenikk på drikking av blod og bønn til døde osv. Det er jo greit å vite slik at vi desto mer kan ta avstand.

På slutten av denne kvalmende uttredelsen kommer så dette som Pinse har blitt gode på og som vi nevner innledningsvis:

”Stevnekomiteen kalte Raniero Cantalamessa for nesten to år siden. Det ingen kunne vite noe om på det tidspunktet, var konverteringene og prosessen knyttet til Livets Ord i Uppsala og Den katolske kirke. Vi har derfor stor forståelse for at timingen på dette oppleves utfordrende for en del av oss”.
De opphøyer seg til Gud ved å ”kalle” mennesker inn. Det er Jesus som kaller mennesker. Dette er et uttrykk de snarest må kvitte seg med i likhet med at de opphøyer seg til Gud når de legger så frimodig ut om hvem som er Åndsdøpt. De bestemmer; når, hvor, hvordan og hvem Jesus døper i den Hellige Ånd. Men det er ikke dette, som faktisk er det verste, vi vil nevne her, men at de nekter for at de har muligheten til å se dette før de går ut med det. Det er løgn nummer ørten. Og hvorfor kaller de det å konverter til noe som er en enhet i følge de? Man trenger ikke konvertere når man er i enhet. Kan de ikke snart skjønne det. Vær så snill!

Til slutt kommer da en oppfordring til å sitte stille i båten. I typisk stil og i typisk ovenfra og ned holdning. De er etter hver blitt eksperter på å ha en nedlatende holdning, men de er så opptatt av sin egen agenda og sitt ego i sin selvrettferdighet og i sitt hovmod at de kan ikke se det. For noen hovmodige HØF. (For de som ikke har fått det med seg så er det ”halvgale eller hovmodige økumene freak”.) Jeg vil spørre, hva er det de mener med: ”å ikke legge mer i dette enn hva det faktisk er”. Det er jo en vanvittig uttalelse når man utmerket godt vet og som KS har skrevet at troende flest ser rødt. Dette er for å skule sin egen agenda som er:
    1. Bli likt av alle
    2. Få være med på noe stort som innebærer en styrket posisjon
    3. Ikke bli stemplet som en sekt av verden
    4. Slippe forfølgelse
Dette er grunnlaget for deres enhetsplaner som de kaller Økumene. Det er ytterst blasfemisk og bruke, på linje med RKI, Jesus bønn fortalt av Johannes i kapitel 17. Jesus sier:
jeg i dem og du i meg, for at de skal være fullkommet til ett, for at verden kan kjenne at du har utsendt meg og elsket dem, likesom du har elsket meg. Joh 17:23

Fullkomment til ett i Ånd. De kan ikke engang være fullkomne i ett i kjød. Hvor mye mindre da i Ånd. Jesus ber oss jo ikke om å være ett i religion, men i Ånd. Som vi leser over og ut fra CCC så er dette helt usannsynlig umulig.

At de ikke skjønner at når sier, og når de gjør et nummer av, at det ikke er første gang en katolsk prest er ”kalt” (de forfekter altså at det er Herren vilje) til å forkynne i Pinse sammenheng er jo helt utrolig. Dette gjør det jo ikke bedre, men særdeles verre.
De påstår videre at Pinse har tydelig retning og ja dessverre har de det. Men hvilken retning! Så kommer den siste løgnene:

”Vi vet hvem vi er og vi står trygt der vi står”
Dere vet ikke hvem dere er og dere står ikke trykt som ovennevnte analyse bekrefter og beviser.
Så det er bare en ting å gjøre siden de ikke vil rokkes og ikke vil omvende seg:
18 For det første hører jeg at det er splittelse blant dere når dere kommer sammen som menighet, og for en del tror jeg det.

19 For det må være partier blant dere, for at de ekte kan bli åpenbare blant dere.
1Kor 11:18f

Her er min sterke oppfordring til alle som ikke vil bli dømt med denne datter av hora i Roma.

4 Og jeg hørte en annen røst fra himmelen si: Kom ut fra henne, mitt folk! for at dere ikke skal ha del i hennes synder, og for at dere ikke skal få del i hennes plager.
5 For hennes synder når like til himmelen, og Gud har kommet i hu hennes urettferdige gjerninger.
6 Gi henne igjen som hun har gitt! Gjengjeld henne dobbelt etter hennes gjerninger! Skjenk henne dobbelt i det beger hun selv har fylt!
7 Så mye som hun har opphøyet seg selv og levd i overflod, så mye skal dere gi henne av pine og sorg. Fordi hun sier i sitt hjerte: Jeg sitter som dronning og er ikke enke, sorg skal jeg aldri se! –
8 derfor skal hennes plager komme på én dag: død og sorg og hungersnød. Hun skal bli oppbrent med ild. For sterk er Gud Herren, som dømte henne.
Åp 18:4-8

Filippinene, onsdag, 18. mars 2015 – Kjell Sørsdal

























































































No comments: