Please visit

Please visit
Timeout Café And Ministry Ass, Inc.

Monday, October 23, 2017

Om kristent «medlemskap»


Roten til alt ondt (2) – Statsstøtte til menigheter må bort. Først da kan menigheten stå på egne ben festet på den riktige grunnvollen, Jesus Kristus, ikke staten.

Vi leser i disse dager at «Kristne ber om å slettes fra medlemslister». Jeg håper og ber om at dette er sant. For det første så er dette med medlemslister i sekulær form i utakt med Skriften. Når man blir gjenfødt blir man automatisk innskrevet i Livets Bok. Dette er det eneste medlemsregister for troende (kristne – etterfølgere av Jesus Kristus).

For det andre så har disse registre i nyere tid blitt misbrukt så mye og vært roten til så mye ondt – les: kjærlighet til penger – at det er en skam at man stadig i kretser som frikirker legger seg helt under disse medlemslister for å kunne «overleve» som menighet. Den lutherske kirke – den norske «kirke» - tidligere statskirken trenger vi ikke omhandle her. Det taler for seg selv. Heller ikke den katolske institusjon.
For det tredje så kommer man i konflikt med Skriften igjen når man hele tiden skal gjøre det offentlig hvor, når og hvor mye man gir. Dessuten så lyver man når man prøver å forsvare dette og sier at det vi får igjen på skatten kan vi gi en gang til. Vis meg gjerne en selvangivelse som gjenspeiler dette så skal jeg gladelig la meg arrestere for løgn.
I visse kretser har dette med pengestøtte gått så langt at man har blitt ekte kjeltringer. Og det verste av alt; det involverer bibelskoler. De unge blir altså lært opp til svindel i våre såkalte frikirker. Hvordan kan dette ha seg? Jo slik;
  • Utdrag:

    Krav til studenten

    Du må ha nok penger til å leve for. Dette vil si minst 106.340 kroner i året. Denne summen kan være studielån, stipend, egne penger på konto i en norsk bank eller på studiestedets depositumkonto eller en kombinasjon av dette. Hvis du allerede har et tilbud om en deltidsjobb i Norge, kan inntektene fra jobben regnes med.
Det som skjer i enkelte "internasjonale menigheter" som har god forbindelse med en norsk frikirkemenighet er at de som er her som «au pair» og som ønsker et lenger opphold (som regel ut over to år) og som ikke får forlenget oppholdet som «au pair» begynner på bibelskole. De trenger da å oppfylle visse krav. Som de ca. hundretusen nevnt ovenfor. Dette blir lånt de og satt inn på konto før man søker for så å bli tatt ut igjen når man har fått innvilget studieplass. Dette er ren svindel.
Og for ikke å forlate de forskjellige tvilsomme forhold til frimenigheter tatt i betraktning selve posten; enkelte steder leier menigheten ut lokaler gratis mot at de som går i de internasjonale menighetene blir oppført som medlemmer i «moder» menigheten slik at denne får statsstøtten.
Mye kan nevnes rundt det med kjærlighet til penger – roten til alt ondt:

1Tim 6:10 For pengekjærhet er en rot til alt ondt. I sin lyst etter penger har noen faret vill i troen og har gjennomboret seg selv med mange piner.
La folk melde seg ut i hopetall. Kanskje vi snart kommer tilbake til grunnvollen.

No comments: