Wednesday, October 11, 2017

Statsstøtte


«I framtiden må vi forberede oss på å drive menighet uten statsstøtte.»
SIGMUND KRISTOFFERSEN, LEDER I PINSEBEVEGELSEN


Vi kan videre lese i disse dager;
«Flertall på Stortinget for å ta pengestøtten fra Human Rights Service».
Og
«Fjerner statlig støtte til Islamsk Råd Norge».
Samt et noe eldre oppslag i KS;
«Denne uken ble det klart at Korsets Seier har fått avslag på søknad om produksjonsstøtte for 2016. Pressestøtten som i 2015 var på 1,5 millioner kroner utgjør en vesentlig del av avisens inntektsgrunnlag».
Stortinget bør ha det helt klart for seg at de ikke kan forskjellsbehandle. Derfor er det etter min mening soleklart og hevet over enhver tvil at «alle» kristne menigheter inklusive Den Norske Kirke, Islamske moskeer og humanetiske samfunn også må miste statsstøtten.

Siste utspill fra for eksempel Humanetisk Forbund
«Nokså forfjamset kontaktet jeg venner og bekjente for å høre om vårt møte med Human-Etisk Forbund var enestående. Det var ikke tilfellet. En hadde fått avvist Elvis Presleys tolkning av Amazing Grace i bryllupet».
Samt
«Human-Etisk Forbund sa nei til Pie Jesu».
Vi kunne i stor utstrekning sitere både Koranen og Bibelen og med enkelhet sette på trykk vers som helt klart ville gjøre, om bare Stortinget gadd å sjekke, at ALL støtte til kirker og moskeer ville bli trukket tilbake. Det ville også veldig enkelt sette politikere som Hareide og Listhaug arbeidsledige over natten. Og alle andre som mener å bekjenne seg til koranen, Bibelen eller humanetiske regler og praksis. MEN DET GJØR STORTINGET IKKE. Og vi bør stille os selv spørsmålet; hvorfor ikke?

Enkelt og greit fordi Stortinget forskjellsbehandler. Og også at de store menigheter/moskeer som nå muligens vil beholde støtten, mens små vil miste den, (NOK EN FORSKJELLBEHANDLING), kompromisser SIN LÆREBOK/RETNINGSLINJER, så mye i sine prekener at de slipper unna med det.
La oss bare ta ett eksempel slik at ikke kommentarfeltet blir fult av spørsmål om dette. La oss ta for eksempel homofili. Islam lærer at homofile skal steines. Det kan umulig være i tråd med retningslinjer for statsstøtte. Bibelen lære krystallklart at ingen som praktiserer homofili kan delta i verken nattverd eller være ansatt i kirken, praktisere som eldste eller pastor eller være medlem. Mens da humanetisk forbund har regler som nevnt over angående sanger og praksis i begravelser og bryllup. Dette kan umulig kvalifisere til statsstøtte? Hvis jeg da ikke har lest og/eller skjønt retningslinjer for støtte helt totalt feil. Arrester meg gjerne hvis det er tilfelle!
Så la oss gå over til for eksempel pinsebevegelsen som er relativt stor i Norge. For en gang skyld har Kristoffersen rett. Det vil bare bli et tidsspørsmål, hvis da ikke alle innen ledelsen i Pinsebevegelsen feigere totalt ut, som så mange har gjort til nå, før støtten er borte. La oss for eksempel ta en stor menighet som Filadelfia Oslo som har ca. 2000 medlemmer. I 2017 vil de motta de to millioner kroner årlig. Deres regnskap er offentlig og kan bestilles via nettet for ca. 30 kroner. Sjekk der om de har noen som helst mulighet til å overleve med den staben de har i dag hvis denne støtten forsvinner. Overhode ikke! Folk gir ikke nok og ikke vil man få de til å gi mer for de gir i kjød så konkurs ville være neste store mulighet.
Og mens vi er inne på ansatte. Tenk deg hva som vil skje hvis de nå lyser ut en vaktmesterjobb og en praktiserende homofil søker jobben. De vil komme i det vanskelig dilemma om to millioner eller å kompromisse. Kompromisser de vil de miste en god del medlemmer og det vil få store ringvirkninger i hele bevegelsen. Så ja; Kristoffersen er inne på sannheten.
Men for å prøve å avslutte før det blir for langt. Saken er den at disse nevnte her vil miste støtten hvis ikke Stortinget forskjellsbehandler og begynner å sjekke Koranen, bibelen og praksis hos den enkelte institusjon. De kompromisser! Og forskjellsbehandler! Så når det nå er flertall i Stortinget for å droppe støtten til Human Rights Service så bør noe skrive teksten på veggen for dem. Det vil ikke jeg fordi jeg er opptatt av dette på et annet plan enn politikk, men håper jo noen sparker denne ballen videre. Men det vil heller ikke skje fordi det enkelt medlem, hvor det nå skulle være, er ikke interessert i rettferdighet, men penger, som er beskrevet i Skriften slik; «kjærlighet til penger er roten til alt ondt». Og elsker penger gjør disse institusjoner, forbund og organisasjoner. Det er dessuten hovmodig. Og som vi vet så kommer det føre et fall …
Så til slutt; for å ta pinsebevegelsen. De har altså en lærebok som de innrømmer må følges til punkt og prikke. Den heter Bibelen og uansett hvilken utgave man måtte velge så kan ikke det som står der muliggjøre statsstøtte hvis ikke enten Stortinget eller andre ønsker å totalt overse læreboken som pinsebevegelsen ikke kan benekte uten å miste troen. Og mister de troen er de jo heller ikke kvalifisert til annet enn det de lærer om praktisering av homofili; HELVETE NESTE! Det er da hvis man ikke omvender seg.
At deres «menighetsblad»; KS, allerede mister støtte er jo bare forsmaken på hva som MULIGENS vil skje med EN GOD DEL AV menighetene. Først de små, så de store. Det blir et bønne-svar for mitt vedkommende. Endelig kan disse «judas penger» forsvinne og menigheter som ikke kan «holdes oppe» av en giverglede basert på en kjærlighet til Jesus Kristus forsvinne seks fot under. Profetiene sier dog dette; en undergrunns-kirke vil vokse opp i disse siste dager hvor kjærlighet til Jesus er kompromissløs. De nåværende menigheter vil kompromisse og ende opp med å ta dyrets merke. De er for glade i penger til å slutte å kjøpe og selge.

Jesus sier; GÅ UT AV DISSE! HVIS IKKE VIL DERE BLI STRAFFET MED DEM!

4 comments:

Anonymous said...

Hei. Synes det er en veldig interessant side du har men jeg lurer på om du har stengt siden "la oss rydde" for oss som ikke er på Facebook. Er enig i veldig mye som du skriver. God bless.

Kjell Sørsdal said...

Hei. Guds fred og all ære til Jesus. Denne posten ble forøvrig for sterk for DagensDebat og ble av-publisert som de kaller det. For øvrig kan jeg si at gruppa "La oss rydde", som er en gruppe som advarer mot falsk lære og da spesielt den Romersk Katolske Institusjon samt det som går under "Emerging church", ikke er stengt, men åpen for public, og alle som vil kommenterer kan bli medlem. Men det skal jo sises at, ja, man må logge seg inn via Facebook da gruppa ligger under den tjenesten. Mye blir do publisert her og på kjellsorsdal.com - mer engelsk der. MVH Kjell

Anonymous said...

Nei det du legger ut her vil nok ikke de fleste kristne høre om eller lese. Passer nok ikke for dem som har latt seg påvirke av verden og den falske lære som sprer seg mer og mer.men det finnes takk og lov noen som ikke vil legge seg under den. Motstand møter vi men det gjorde Jesus og. Må Gud velsigne deg Kjell og takk for at du holder fram sannheten. Fortsett med det. Mvh en søster i Herren.

Kjell Sørsdal said...

Takk. Like så :)