Thursday, August 30, 2012

Jesus avskjedstale i endetiden – Del 3

Men jeg sier dere sannheten: Det er til gagn for dere at jeg går bort. For dersom jeg ikke går bort, kommer ikke talsmannen til dere. Men går jeg bort, da skal jeg sende ham til dere. Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom:  Om synd, fordi de ikke tror på meg.  Om rettferdighet, fordi jeg går til Faderen, og dere ser meg ikke lenger.  Om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt.  Ennå har jeg mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå.  Men når han kommer, sannhetens Ånd, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale av seg selv, men det han hører, skal han tale, og de kommende ting skal han forkynne dere.  Han skal herliggjøre meg, for han skal ta av mitt og forkynne det for dere.  Alt det som Faderen har, er mitt. Derfor sa jeg at han tar av mitt og forkynner for dere. Joh 16:7-15

Enormt, bare helt enormt, som alle andre lovnader fra Gud den Allmektige.

Den Hellige Ånd (representer i Skriften med ca 30 navn) har i alle tider vært misforstått, oversett, forsøkt tilsidesatt, gjort ekstremt sorgfull og ikke minst prøvet hindret. Men det er ikke det vi skal dele. Vi skal dele at Han, den tredje Personen i Guddommen, er den som vi kan gå hånd i hånd med hver sekund så lenge vi er her på jord. Han har faktisk tatt bolig i alle de som er gjenfødt og vi bør legge oss på hjerte at Han fortjener 1 klasses bolig.

Mange prøver å overta jobbe til den Hellige Ånd. Enten fordi de er for ivrig eller av andre verre agendaer. Vi snakker her hele tiden om samarbeide, med Han med fortrinnsrett, alltid. Hans stemme er lett å høre. Den er en rolig, mild og en stille røst. Kast bort alle bråkete, påtrykkende og urolige stemmer fra satan og kjød og du sitter igjen med ekte vare som vil vare.

La oss først ta Hans jobb:

Han skal overbevise verden om synd, synd fordi de ikke tro på Jesus. Så vi kan altså fastslå at all synd bunner i at vi ikke tror på Jesus. Det kan vi oppsummere som om at det faktisk bare er en hovedsynd etter verket på Golgata og resten er mer eller mindre feil og uforstand, men ille nok til å gå fortapt fordi; hvis vi ikke omvender oss vil konsekvensen og dommen på dommens dag være at vi ikke trodde.

Denne oppgaven til den Hellige Ånd har i vår tid og til alle tider blitt misforstått i den grad at vi går ut i verden å konfronterer verden om feil og mangler, mens vi innad i menigheten snakker om Sannheten og ikke minst Nåden. Der ikke rart at høsten er slunken og frafallet stort for å si det mildt.

Oppskriften er jo å forkynne Evangeliet, de Gode Nyheter, til verden og så vil den Hellige Ånd komme å overbevise de som hører om synd. Det neste som skjer kan vi lese om i lignelsen om Såmannen. På Pinsedag tok 3000 til seg å ble døpt. Like etterpå 5000. Så vi skjønner at oppskriften virker. Hvorfor skal dette være så vanskelig?

Den neste feilen som er fremtredende er at vi istedet for å konfrontere en mer eller mindre døv menighet, ja den Hellige Ånd har alt vært der og gitt beskjed i lang tid og blitt ignorert (mer eller mindre med vilje), så forkynner vi evangeliet, nåden og sannheten til en forsamling som trenger noe helt annet, nemlig konfrontering av vanntro.

Dette må altså snus på slik at vi ute i verden forkynner Evangeliet og innad i menigheten konfronterer om omvendelse. Hvorfor er det slik? Menigheten skulle jo være et verksted for disippel-gjøring. Som sagt tidligere; når vi over lang tid den Hellige Ånd har vært misforstått, oversett, forsøkt tilsidesatt, gjort ekstremt sorgfull og ikke minst prøvet hindret er dette blitt resultatet, en lunken menighet som Jesus vil spy ut av sin munn.

Så for tiden går vi altså glipp av hele sannheten og også herliggjørelsen av Jesus som er en av Åndens andre arbeidsområder som blir hindret. Når dette skjer faller velsignelsen bort. I disse tider så er dette i ferd med å skje i akkumulerende og akselererende fart. Fallet vil på mage komme som et sjokk da de fleste ikke vil merke forfølgelsen av brennende brødre og søsken som advarer.

Vi er snart i denne tilstanden;

Menigheten er blitt lik verden og forfølgelsen vil komme fra den kanten. Dette er nå i ferd med å skje. De fleste har gått over til å snakke om økumeniske forhold og forkynnelsen om å bli født på ny er falt helt bort. Falske lærer florerer og i de kommende tider vil mange, mange bli stengt fordi de fleste har da kommet så langt bort fra sannheten at menigheten blir for kjedelig. Den siste harde kjerne blir 3. og 4. generasjons troende som nå er blitt så religiøse og hyklerske at ingen formaning eller veiledning virker. De vil fortvilet lese i morgenutgaven en dag; Alle barn er forsvunnet, og mange voksene. Noen sier at Jesus har kommet tilbake.

No comments: