Tuesday, August 14, 2012

Men Herren spurte de ikke til råds.

En sang ved festreisene. Av David. Jeg gleder meg over dem som sier til meg: Vi vil gå til Herrens hus. Våre føtter står i dine porter, Jerusalem! Jerusalem, du velbygde! Du er lik en by som er tett sammenføyd. Dit drar stammene opp, Herrens stammer, som et vitnesbyrd for Israel, for å prise Herrens navn. For der er dommerseter satt fram, troner for Davids hus. Be om fred for Jerusalem! La det gå dem vel som elsker deg! Må det råde fred innenfor dine murer, ro i dine saler! For mine brødres og mine venners skyld vil jeg si: Fred være i deg! Fordi Herren vår Guds hus er der, vil jeg søke ditt beste. Sal 122:1-9

Ut i fra denne salme kommer læren om at vi skal be for fred i Jerusalem. For å si det sånn, vi skal be for fred og at kjærligheten skal råde og velsigne våre fiender og be for de som forfølger oss, men vi skal ikke be imot det profetiske og spesielt ikke hva Jesus forteller vil skje.

Denne salme ble skrevet ca 1070 år eller noe mindre før Jerusalem ble jevnet med jorden i år 70. Etter det bli det jo vanskelig å be for fred i Jerusalem fordi i tillegg til at Jesus forutsa denne hendelsen:

Mark 13:2:

Jesus svarte og sa til ham: Ser du disse store bygningene? Det skal ikke bli stein tilbake på stein som ikke skal bli brutt ned.

Og

Luk 21:20:

Men når dere ser Jerusalem omringet av krigshærer, da skal dere vite at byens ødeleggelse er nær.

Så forteller Jesus hva som vil være Jerusalems tilstand i all fremtid inntil Han kommer igjen:

Luk 21:24:

De skal falle for sverds egg og føres som fanger til alle folkeslag. Og Jerusalem skal ligge nedtrådt av hedninger inntil hedningefolkenens tider er til ende.

Likeledes vet vi at det er på grunn av ulydighet at tilstanden er som den er og det er også bestemt fra Herren at de tidligere innbyggere skal bo i landet i all fremtid:

Jos 9:14:

Da tok mennene og smakte på nistematen deres. Men Herren spurte de ikke til råds.

Dette gjorde han så med dem: han reddet dem av Israels barns hånd, så de ikke slo dem i hjel, men Josva gjorde dem samme dag til vedhoggere og vannbærere for menigheten og for Herrens alter, på det sted han ville utvelge seg, og det har de vært til denne dag. Jos 9:26f

Når vi leser om hvordan Israel var ulydige ved overtakelse av landet i Josvas Bok skjønner vi hvorfor det er ekstremt bråk i landet i dag.

Hele Midtøsten problemet kommer far Israels ulydighet. Dette viste Jesus og fortalte derfor at det ikke ville bli fred i Jerusalem før Han kom å gjorde fred.

Å be for fred i Jerusalem er det samme som å be om at Jesus må komme snart. Fordi det er bare Han som skal gjenvinne freden der. I tillegg kommer et nytt Jerusalem ned fra Himmelen. I tillegg til dette kan vi lese at den enste freden som kommer før dette er når antikrist får til en midlertidig fred på 3,5 år.

Dan 9:27:

Han skal stadfeste en pakt med mange for én uke. Midt i uken skal han bringe matoffer og slaktoffer til å opphøre. På styggedommens vinger skal ødeleggeren komme, og det inntil tilintetgjørelse og fast besluttet straffedom strømmer ned over den som volder ødeleggelsen.

MEN når vi ber om fred i Jerusalem i menigheten i verden over i dag så ber vi ikke om Jesus komme, men om utkastelse av vedbærerne. Dette er ikke i tråd med det profetiske og det Jesus fortalte om.

På toppen av dette sier Jesus:

Luk 13:34:

Jerusalem! Jerusalem! Du som slår i hjel profetene og steiner dem som blir sendt til deg. Hvor ofte jeg ville samle dine barn, som en høne samler kyllingene under sine vinger. Men dere ville ikke.

De vil stadig ikke. De vil stadig ikke ha noe med Jesus å gjøre. Som så mange andre som ikke har fred. Det er ikke fred å få før Jesus kommer inn i liv og land.

Så stopp denne falske, motstridende, opprørske bønnetjeneste og heller konsentrere dere om :

Åp 21:10:

Og han førte meg i ånden opp på et stort, høyt fjell. Og han viste meg den hellige stad Jerusalem, som kom ned fra himmelen, fra Gud.

Åp 21:2:

Og jeg så den hellige stad, det nye Jerusalem, stige ned ut av himmelen fra Gud, gjort i stand som en brud som er prydet for sin brudgom.

Åp 3:12:

Den som seirer, ham vil jeg gjøre til en støtte i min Guds tempel, og han skal aldri mer gå ut derfra. Og jeg vil skrive på ham min Guds navn, og navnet på min Guds stad – det nye Jerusalem, som kommer ned fra himmelen fra min Gud – og mitt eget navn, det nye.

Heb 12:22:

Men dere er kommet til Sions berg, til den levende Guds stad, det himmelske Jerusalem, til englenes myriader,

Likeledes:

Matt 5:44:

Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere,

(når intet annet nevnt er NB88NB brukt)

No comments: