Saturday, July 28, 2012

Falske doktriner

Den første og største løgnen er selvfølgelig læren om arvesynden. Etter det kommer det en rekke forskjellige vranglærer og doktriner. Allerede tidlig advarte Jesus mot dette i de brevene han ba Johannes skrive til menighetene i Tyrkia. Før dette advarer Peter ved den Hellige Ånd avslutter sitt andre (og siste?) brev slik:

14 Derfor, mine kjære, når dere venter disse ting, så legg vinn på å bli funnet uten flekk og lyte for ham, i fred, 15 og akt vår Herres tålmodighet som frelse! Slik har også vår kjære bror Paulus skrevet til dere, etter den visdom som er ham gitt.

16 Dette har han gjort i alle brev der han taler om dette. I dem er det noe som er vanskelig å forstå, og som de ulærde og ubefestede vrangtolker, slik de også gjør med de andre Skriftene, til sin egen undergang.

17 Så må da dere, mine kjære, som forut vet dette, ta dere i vare så dere ikke skal bli revet med av de lovløse villfarelse slik at dere faller ut av deres egen faste stand. 18 Men voks i nåde og kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus! Ham tilhører æren, nå og til evighetens dag! Amen. 2Pet 3:14-18

nøkkel

Så her ligger det en nøkkel for de som er ydmyke nok til å ta dette inn over seg.

Det er ingen som har 100 % doktrine uten Ordet selv Jesus. Ingen ikke Paulus, ikke Peter INGEN. Derfor er det så viktig å holde seg til Ordet, Jesus.

Jeg sier ikke at vi finner motsettinger i Skriften, jeg sier bare det som Peter sier.

For å så gå over til de falske doktriner. Som sagt det startet dagen Jesus forlot oss. Det har nå akkumulert i millioner av feiltolkninger og den siste store som vi lider under er den falske doktrinen om nåde.

Jeg kunne skrive og preke i dagevis om dette, men må allerede nå slutte fordi det ikke passer seg med utrolig lange kommentarer her.

Det som er viktig å få med seg er følgende: Så lenge vi ikke har fått med oss at vi er likestilt med Kristus som gjenfødt, at vi skal arve Riket sammen med ham og at dette er ved rettigheter og ikke ved nåde, så vil vi aldri vite og kjenne Guds Storhet og Nåde.

Vi vil aldri før vi er Hjemme forstå hvem vi kunne vært i Kristus. Dette er ultra trist. Det er tyveri fra satan og jeg hater det. Når dette er sagt så vil jeg for sikkerhet skyld, så ingen skal begynne å tekste de ulidelige vers som omhandler «av nåde», si at alt starter med nåde, alt er av nåde og vi har enda ikke forstått storheten i nåden. Men nåden er utgangspunktet, ikke avslutningen. Avslutningen er troen.

No comments: