Wednesday, March 16, 2016

Tro og tvil


Alle har fått nok tro til å tro. Hvis man ikke tror så er det ikke fordi man ikke kan, men fordi man ikke vil.

Tro er å ligne med en mann som fikk en bil. Han gjord seg ikke umaken med å kjøpe bensin slik at han kunne ta den i bruk. Hadde han gjort det ville han sett at den virket som lovet i reklamen.

Derfor er også troen å regne som 10 jomfruer som ventet på Brudgommen. Fem tok ikke med ekstra olje til lampene. De trodde bare hallveis. Det kan man kalle tvil. Vantro og tvil er to sider av samme mynt og er produsert av satan. Noen sier at tvil er en del av troen, men de lyver og må tro om igjen.

I dag behandles vantro på lik linje med at man har en sykdom og man tar derfor i bruk sympati og syntes synd på vedkommende i stedet for å behandle det som det er, en forferdelig synd. En synd som man må omvende seg fra. Det samme med tvil.

Vantro og tvil kommer av mangel på Guds Frykt som igjen gir hovmod. Hovmod kommer som kjent føre et fall og kan lett gjenkjennes på de som er hyklersk ydmyke. En som er hyklersk ydmyk er også full av kompromisser. Det er dette at han kompromisser Skriften han kan gjenkjennes på. Kun de kompromissløse vil arve Riket.

Derfor bør dere omvende dere omgående dere som tror at nåden dekker alt. En dag vil nåden ikke dekke noe som helst. Kun de som har kommet seg over fra nåden til troen vil arve. Man arver ikke av nåde. Man arver av å ha rettigheter som ekte barn. Ekte barn er lydige mot Far. De er full av tro og ekte ydmykhet, altså Guds Frykt.

Det er derfor det heter i Skriften at man kommer til tro. Man tar altså å bestemmer seg for at man vil tro. Skulle det være noe man ikke forstår så sjekker man det mot Skriften og ber den Hellige Ånd åpenbare det. Svaret er lovet gjennom Ordet. Far vil aldri holde noe skult for sine barn som de trenger å vite. Men det er et feilgrep og takle vantro med at man tvinger seg til å tro. Ingen kan tvinge seg til å tro. Ting må åpenbares.

Man må altså sørge for alltid å ha bensin på tanken og sørge for at man aldri går tom. Det betyr å vandre på helliggjørelsens vei. Å ta opp sitt kors hver dag. Alltid grunne på Ordet. Ta ikke feil; Jesus Kristus er den samme i dag som Han alltid har vært. Som Han var for Noah vil Han være for oss som tror. Som Han var for Abraham vil Han være for oss. Men som han var for Judas vil Han også være for de som nekter å tro.


No comments: