Tuesday, February 09, 2016

Det store frafallet del #7



Det jeg mener å få brann for det skrive jeg. I disse dager er det med fortvilelse vi ser at det store frafallet er meget sterkt fremtredende. Dog noe ambivalent da dette er profetisk og bringer Jesus gjenkomst nærmere. Så vi skal altså ikke slåss mot dette, men advare kraftig de det gjelder, både forførere og forførte i håp om å redde noen. Dette er en vekkelse i seg selv. Hvis Jesus har planlagt en større vekkelse som for eksempel det som skjedde i Wales og Los Angeles for over 100 år siden så er dette mer enn velkomment det er bare det at det ikke går i hop rent Bibelsk med det store frafallet. Den «tredje bølgen» som folk kaller det; «Toronto "Blessing" and Pensacola "Outpouring"» gjorde jo ting verre og ikke bedre.

Så hvor går da denne grensen for frafall. Det er veldig enkelt å svare på det; Bare Jesus vet. Men vi er pålagt å teste oss selv om vi er i troen og også pålagt å advare både rettferdige og urettferdige når de vender seg bort fra sin rettferdighet og når de synder. Hvis vi da ikke ønsker å komme i den situasjon en dag at vi blir stilt til rette for hvorfor vi lot være å advare når vi ser urettferdighet og synd. Vi advarer den urettferdige med evangeliet omvendelse og den troende med omvendelse. Da ha bør ha skjønt evangeliet i det han kaller seg troende.

Bare Jesus kan dømme hjerter så det må vi ligge langt unna. Det er her feilen i dag ligger hos de fleste. Enten dømmer vi hjerter eller vi blir beskyldt for å dømme hjerter når vi dømmer liv. Vi skal og må dømme liv. Vi må dømme mellom rett og nesten rett. Et barn kan dømme mellom rett og galt, men å dømme mellom rett og nesten rett kan bare den Hellige Ånd. Så har vi da også blitt lovet hjelp i dette. I alle ting faktisk. Og selv det vi mener er fra den Hellige Ånd skal vi dømme opp mot Skriften.

På treet skal frukten kjennes. Men før vi går videre vil vi gjerne få minne om at dette er med mot bedre vitende å velge og leve i synd som er dårlig frukt. Ikke at man snubler eller faller, men at man velger å praktisere synd. Altså når vi ser dette må det reageres. Men det er en enkelt ting jeg ønsker å fokusere på her; når er man blitt en frafallen? Hvor grov må feilen i doktrinen man forkynner være for å bli kalt en falsk forkynner? Hvor ulydig må man bli for å bli kalt en frafallen.

For å ta noen enkle eksempler. Hvis man forkynner at Jesus måtte dø og vi må faste for at noe skal skje (falsk faste forkynnelse) så vil nok dette gå kun under lettere forvirring. Som man må komme seg ut av og som må konfronteres med, men som ikke vil bli en så stor vranglære at man kan kalles en falsk forkynner. Det samme tror jeg vi kan si om kjente falske doktriner som «predestinasjon» og «evig sikkerhet». Man gjør en stor feil ved å forkynne disse løgner, men man kommer ikke så langt som til frafall. Heller ikke de som forfekter ekstrem cessationisme, altså at den Hellige Ånd ikke virker i dag, vil komme inn under frafall tror jeg. Dette er meget farlige doktriner, men vi har en kjærlig nådefull Herre Jesus Kristus som ikke ønsker å slukke en rykende veke.

Jeg tror vi kan si at alt som kommer foran Jesus blir å se på som avgudsdyrkelse. Det er avgudsdyrkelse som først og fremst bryter vårt forhold til vår Frelser og at vi dermed kommer i frafall.

4 Men jeg har imot deg at du har forlatt din første kjærlighet. 5 Kom derfor i hu hva du er falt fra. Omvend deg, og gjør de første gjerninger! Men hvis ikke, så kommer jeg brått over deg og jeg vil flytte din lysestake bort fra sitt sted – hvis du ikke omvender deg. Åp 2:4f

3 Ved dette vet vi at vi har lært ham å kjenne, om vi holder hans bud. 4 Den som sier: Jeg kjenner ham! – og ikke holder hans bud, han er en løgner, og sannheten er ikke i ham. 5 Men den som holder hans ord, i ham er sannelig kjærligheten til Gud blitt fullkommen. Av dette vet vi at vi er i ham. 6 Den som sier at han blir i ham, han er også skyldig til å vandre slik som han vandret. 1Joh 2:3-6

Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte, Jesus Kristus. Joh 17:3

Vi kunne gitt mange flere referanser som går på dette med at vårt liv vil tilkjenne gi om vi kjenner Jesus eller ikke. Likedeles gir vi et par eksempler på advarsel om avgudsdyrkelse.

12 Derfor, den som mener seg å stå, han se til at han ikke faller! 13 Dere har ikke møtt noen fristelse som mennesker ikke kan tåle. Og Gud er trofast. Han skal ikke la dere bli fristet over evne, men gjøre både fristelsen og utgangen på den slik at dere kan tåle den. 14 Derfor, mine kjære, vend dere bort fra avgudsdyrkelsen! 1Kor 10:12-14

Mine barn, ta dere i vare for avgudene! 1Joh 5:21

De har forlatt den rette vei, og er faret vill. De har fulgt Bileams, Beors sønns vei, han som elsket urettferdighets lønn, 2Pet 2:15
Det betyr i det store å det hele at vi trenger å ta rede på hva er avgudsdyrkelse. Likeldes hva er et falk evangelium fordi det står skrevet:

8 Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet! 9 Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet! Gal 1:8f

Dette kan være enkelt og det kan være vanskelig alt ettersom hvor ydmyke vi er i å høre den Hellige Ånd og sjekke dette opp mot skriften. Altså at vi forsikrer oss om at det er den Hellige Ånd vi hører og ikke vårt kjød, satan. Man kan også trene seg opp i dette ved å ha et hjerte som er vendt bort fra kompromisser. Altså at man ønsker å følge Jesus i Hans kompromissløshet. Vi kan feile i dette, man da omvender vi oss.

Saken er da meget enkle når det kommer til dagens store frafall som vi mener vi er midt oppe i . Og da mener vi dette frafallet:

1 Vi ber dere, brødre, når det gjelder vår Herre Jesu Kristi komme og vår samling hos ham: 2 La dere ikke så snart drive fra vett og sans! La dere ikke skremme, verken ved noen ånd eller ved noe ord eller ved noe brev som sies å komme fra oss, og som går ut på at Herrens dag alt er her. 3 La ingen bedra dere på noe vis! For først må frafallet komme, og syndens menneske* åpenbares, fortapelsens sønn. 2Tess 2:1-3

Det er helt klart det økumeniske som ligger til grunn for dette store frafallet. Det økumeniske baner vei for verdens-kirken som antikrist vil styre. Altså de som fremmer økumene fremfor å teste alt opp mot Skriften, de benekter Skriften ved å handle på tvers av denne og heller holde seg til disse verdslige former for enhet som de så sterkt agerer for. Det er helt klart at den Romersk Katolske Institusjon (RKI) er den som har satt dette i gang som har et ønske om verdens-kriken. Altså at alle skal komme inn under Roma. Selv muslimer og andre religioner ønskes nå velkommen i dette sammensurium. Som vi alle vet så er RKI en av de største som fremmer avgudsdyrkelse sammen med Islam og Hindu. Tilsammen på verdens-basis utgjør disse ca halvparten av jordens befolkning. Mennesker som er født inn i avgudsdyrkelse. De fremmer også et annet «evangelium» for å si det sånn.

Når da de som brøt med Roma for fem hundre år siden nå ønsker å samarbeide med denne avgudsdyrkeren så vil de komme inn under det Jesus sier:

Den som ikke er med meg, han er imot meg. Og den som ikke samler med meg, han sprer. Luk 11:23

Det er helt klart at når man fokuserer på økumene så samler man ikke, som da disse forførere vil ha det til, men man sprer. Man sprer overbærenhet med avgudsdyrkelse og et annet evangelium. Jesus har ingen overbærenhet med verken avgudsdyrkelse alle annen synd og spesielt ikke med de som forkynner et annet evangelium. Ergo er alle som forfekter samarbeid med de som er avgudsdyrkere og forkynnere av et annet evangelium frafallene. Sånn er det bare. Alle som ikke forkynner dette forkynner et annet evangelium:

Jesus sier til ham: Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg. Joh 14:6
De som er involvert i økumene forkynner ikke dette!


No comments: