Please visit

Please visit
Timeout Café And Ministry Ass, Inc.

Wednesday, July 30, 2014

”Nå skal vi kose vårs kristne”

Har du hørt utrykket? Skjønner vi at det aldri har vært tid for å kose vårs?

I dagens Norge (og i resten av den vestlige verden) finner vi en drøss med menigheter og bedehus som har den innstillingen. Det typiske for dem er deres sammenkomster søndag kl 11. Uansett stor eller liten menighet, baptist eller pinsevenn, så er det høydepunktet. Også for noen ungdommer søndag kl. 19 eller ungdomsmøte på fredag.

Vi påstår at vi feirer Jesus! Men gjør vi nå det? Når vi skritter over tigeren både inn og ut av menigheten? Når vi egentlig skal for å treffe venner og ser frem til å kose vårs ETTER ”gudstjenesten”. Ungdommen er ute etter å treffe det annet kjønn og eldste er der av ren plikt. Pastor er avhengig av jobben og hele forholdet minner med om ”røde kors” en noe annet.

Budskapet er ikke ”skarpere” enn at de fleste sover. Ikke åpenlyst men tanken er helt andre steder. Ingen har verken tid eller lyst til å hilse på noen nye fjes uten da i små menigheter hvor man ikke har mulighet til å snike seg unna. De fleste ser frem imot julekonserter, alfakurs og alpha weekend, samt andre festivaler og arrangementer. Som hvilken som helst annen koseklubb.

Vi har nesten 3 måneders sommerferie hvor vi fortsetter å digge hverandre på en drøss med festivaler som koster alt fra ikke noe til 2500 kroner for et opphold. Skjærgårdsfestival med lys og røyk og Oslo festivaler med skyhøye billettpriser. Alt for å komme sammen å kose vårs.

I mellomtiden dør ca 30.000 barn av fattigdom og sykdommer hver dag og bare i India dør ca 80.000 mennesker uten engang å ha hørt navnet Jesus. Hver dag!

16 Men jeg sier: Vandre i Ånden! Så skal dere ikke fullføre kjødets lyst. 17 For kjødet begjærer imot Ånden, og Ånden imot kjødet. De to står hverandre imot, for at dere ikke skal gjøre det dere vil.

Gal. 5: 16-17

Altså; Vi begjærer og forer vårt ego slik at hovmodet slipper til og vi er ikke lenger i stand til å gjøre det vi vil. Djevelen har fått overtaket. Ta dette alvorlig. Omvend deg.

Ikke mange av disse har hørt evangeliet:

1.78 deaths per second

107 deaths per minute

6,390 deaths per hour

153,000 deaths per day

56.0 million deaths per year

3.9 billion deaths per average lifetime (70 years)

Så når du har lest dette innlegget og tenker på neste gang du skal kose deg så har ca 400 mennesker dødd uten kanskje å ha hørt om Jesus.

No comments: