Tuesday, July 22, 2014

Lettvinthets-evangeliet

 

1782_fast_food_hamburger_drink_and_french_fries

Lettvinthets-evangeliet. –  (et annet evangelium - et kopi evangelium - et annerledes evangelium)

Gå inn gjennom den trange port! For vid er den port, og bred er den vei som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 For trang er den port, og smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den. Matt 7:13f

Hvor har vi det ifra at det er så lettvint å komme inn i Guds Rike?

23 Han sa til alle: Om noen vil komme etter meg, da må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg. 24 For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, han skal berge det. 25 For hva gagner det et menneske om han vinner hele verden, men mister seg selv eller tar skade på seg selv? 26 For den som skammer seg ved meg og mine ord, ham skal også Menneskesønnen skamme seg ved når han kommer i sin og Faderens og de hellige englers herlighet. Luk 9:23-26

Det er på tide at de som vil følge Jesus også blir fortalt hvilke konsekvenser det har.

27 Den som ikke bærer sitt kors og følger etter meg, kan ikke være min disippel. 28 For hvem av dere som vil bygge et tårn, setter seg ikke først ned og regner etter hva det vil koste, om han har nok til å fullføre det med? Luk 14:27f

Det er i dag et lettvinthets evangelium som ikke inkludere dette:

Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt. 2Tim 3:12

Vokt dere for de falske profeter! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver. Matt 7:15

Så la oss vokte oss for disse falske profeter og lærere! Her er hva de forkynner;

De forkynner i dag at veien til Himmelen er så bred at det er nesten umulig å komme på avvei!

Alt er så enkelt og lettvint. Forkynnelsen om omvendelse, gjenfødelse, dåp i vann og ånd, helliggjørelse, lydighet og evig dom blir nesten aldri forkynt. Grunnvollen er totalt borte! Igjen står bare Jesus død uten oppstandelse og en falsk rettferdighet basert på falsk nåde. Jesus Guddommelighet er forsøkt tatt bort og selv om det ikke sies rett ut så døde Han for at vi skulle komme til Himmelen uten å gi opp våre syndige lyster og laster.

En frelsesbønn er det nærmest du kommer til frelsen som allikevel som oftest er langt unna da Jesus ser til hjerte. Det blir invitert til nattverd for ufrelse og man sier at det er bare å komme og drikke og spise og på den måten tilkjennegi at man sier ja til Jesus. Eller man blir bedt om å krysse av på et spørreskjema at man ønsker å bli frelst å legge det i forslagskassa så er alt i orden.

Man trenger ikke å tilgi alt og all med en gang, men det kan gå en stund for å få bearbeidet det. Tillit og glemsel er nesten umulig så det er ikke nødvendig å gi etter at man er blitt behandlet dårlig. Helbredelse for seg å sine får man ved å tenne et lys og Jesus blir gjerne omtalt som profeten.

Ja dette er pinsemenigheten i dag. Men det stopper ikke her. Lutheraner, baptister og metodister er ikke det hakk bedre. Men pinsevenner er kanskje verst siden de er de som kan fortelle Jesus hvem, når og hvordan Han døper i den Hellige Ånd.

De har alle omfavnet Vatikanet og paven og deres guder er penger og økumeni. De vil at vi alle skal gå sammen slik at vi kan oppnå noe stort så vi alle kan bli store. Deres agenda er makt og kontroll og snart vil de ”lykkes”. Det står klart om dette i skrifte. Men det står også klart om deres utgang.

Og jeg hørte en annen røst fra himmelen si: Kom ut fra henne, mitt folk! for at dere ikke skal ha del i hennes synder, og for at dere ikke skal få del i hennes plager. Åp 18:4

Tras i denne advarsel har de ved flere anledninger nasjonalt og internasjonalt gått i kompaniskap med henne. Disse denominasjoner omfavner i dag en kopi av kirken med en ”vikar” av Jesus. Den Romersk Katolske Institusjon er oppfunnet av djevelen for å villede hele verden og for å forberede for antikrist og hans falske profet med inntog og plassering i ødeleggelsens styggedom som de fleste kristne i dag applauderer.

Vi kan lure på hva som driver disse så ganske betrodde men og kvinner ut i dette havet av falskt og med ulike agendaer. Det er flere ting med øverst kommer hovmod og penger.

Forut for undergang går overmot, og forut for fall en hovmodig ånd. Ord 16:18

For pengekjærhet er en rot til alt ondt. I sin lyst etter penger har noen faret vill i troen og har gjennomboret seg selv med mange piner. 1Tim 6:10

Når vi sier penger så må vi legge til makt fordi makt er egentlig en høyere agenda enn penger, men disse er to sider av samme mynt som er preget av hovmod og trykket av satan.

I dag må gå hard til verks for å skille klinten fra hveten. Det som må til er at vi selvfølgelig tar avstand fra alt dette og ikke engang spiser sammen med de av disse som ikke vil omvende seg. I tillegg må undervisningen og forkynnelsen legges om til sannheten om at det er forbudet med harde tider og forfølgelse å komme inn i Guds rike. Det må forkynnes at man må oppgi alt man er og har.

I tillegg bør vi etter at vi har forkynt evangeliet og vedkommende har sagt seg villig til å la Jesus overta livet forsøke å overtale vedkommende til ikke å bli en kristen. Det er ingen fare forbundet med dette bare en sikkerhetsventil om at det er den Hellige Ånds om virker og ikke vi med våre triks og miks. For der hvor den Hellige Ånd er og overtaler og nøder noen til forskales av livet og gjenvinning i gjenfødelse kan ikke kjødet gjøre noe som kan hindre suksess.

Vi må igjen overlate det som er Hellig til den Hellige Ånd og la Han få virke. Vi må bakke ned og bort fra rampelyset og gi all ære til Jesus. Vi må selvfølgelig slutte med alt ovennevnte negativt og igjen samles om grunnvollen. Vi har forsøkt å komme oss til en falsk perfeksjonisme ved å forlate grunnvollen og må dermed omvende oss.

25 Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike! 26 Da ble de enda mer forferdet og sa til hverandre: Hvem kan da bli frelst? 27 Jesus så på dem og sa: For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. For alt er mulig for Gud! 28 Peter tok da til orde og sa til ham: Se, vi har forlatt alt og fulgt deg. 29 Jesus svarte og sa: Sannelig sier jeg dere: Det er ingen som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, 30 uten at han skal få hundrefold igjen: Her i tiden hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – sammen med forfølgelser – og i den kommende verden evig liv. 31 Men mange som er de første, skal bli de siste, og de siste de første! Mark 10:25-31

 

bornagainjohn6

No comments: