Friday, September 30, 2016

Oppfølger om enhet av KS ved Gjerlaug



Nok et leserbrev har kommet seg gjennom nåløyet til KS angående ovennevnte. Innsender starter så her:

«Takk til Arvid Aasen, Paris, Frankrike, for hans svar på Lars Christian Gjerlaug, redaktør i KS, sin Signatur i uke 37, «Den pentekostale muligheten». Jeg deler Aasens syn og samtidig også T.B. Barratt og hans likesinnedes syn om at Den katolske kirke er den store skjøge som omtales i Åpenbaringen 17.»

Det er gledelig at denne sannhet kommer på trykk!

Videre:

«Har noen av dagens pinsevenner fått større åpenbaring enn våre pinsepionerer? Eller er det et signal om vår tids frafall fra Skriften?»

Ja det bør man spørre seg. KS og Gjerlaug med de fleste andre såkalte evangeliske har falt fra denne tolkningen for lenge siden. Ikke bare har de falt fra tolkninger, men de fleste har også falt fra troen. De har blitt vantro. Ja det sier vi fordi deres uttalelser og handlinger er så til de grader graverende at det ikke er noen annen forklaring. Det er de som gjør rettferdighet som er rettferdig.

Pinsebevegelsen og KS ble minnet om dette for 2 år siden i et åpent brev;
( http://libertyboy.blogspot.no/2015/01/en-oppflger-til-tidligere-apent-brev.html )

Vi referer:
"I dag med den Økumeniske bevegelse og den plass den har fått i enhver kirke og bedehus og blant den enkelte troende og blant de søkende, må vi stille oss dette spørsmålet; ”Hadde alle de tidligere Guds menn totalt feil når de med overbevisning og uten å tvile lærte at den Romersk Katolske Kirke (Institusjon) (RKI) er Skjøgen nevnt i Åpenbaringen?”

La os ta dette i betraktning: Var menn som John Wycliffe, William Tyndale, Martin Luther, John Calvin, Thomas Cranmer, John Bunyan, oversetterne av King James Bible og de menn som publiserte ”Westminster and Baptist confessions of Faith”; Sir Isaac Newton, John Wesley, Whitfield, Jonathan Edwards; og senere Charles Spurgeon, Bishop J.C. Ryle and Dr. Martin Lloyd-Jones: var alle disse men, blant endeløse andre, helt ute av enhver fornuftig tanke da de så Vatikanet (Roma) og Pavens virke som antikristlig?" – Fritt oversatt etter: Michael De Semlyen (Author of the book All Roads Lead to Rome?: The Ecumenical Movement)

(At KS nektet å trykke dette brevet etter først å ha lovet å trykke det er jo skammelig, med tanke på hva de trykker i dag. Vi skal heller ikke glemme at de nektet å ta inn en betalt annonse (ble trykket i Dagen) som omhandlet det samme. Alt ved penne-slikker Gjerlaugs hånd.)

Vi tviler ikke på at at innsender her mener det så såre vel når han fortsetter:

Hva gjør katolikker som blir frelst og døpt i Den Hellige Ånd?

Og det er et meget viktig spørsmål. Men først må vi stille oss et par andre spørsmål og et av de har noe med frelsen å gjøre; «er katolikker kommet til tro?» Svaret må bli et helt klart nei. Vi skal ikke her gå inn på alle aspekter av dette og vi skal også huske på at vi må overlate den enkelte katolikk sitt ståsted til Jesus Kristus som er den som ser til hjerte, men vi må jo kunne snakke generelt fordi det gjør vi om JW, Mormoner, Muslimer, Hindu, Buddhist og ateister så vel som agnostikere.

Vi nevner katolikker som en gruppe når det gjelder evangelisering og vi nevner ledelsen, Vatikanet som en gruppe når det gjelder forkynnelse av vranglære. Som vi gjør med andre grupper. Som pinsevenner og baptister. Så trenger katolikker å høre evangeliet; JA. Fordi de har kun hørt et annet evangelium om en annen jesus. Trenger de tid til å tro, omvende seg, gå ut av RKI og bli døpt i vann; JA, men ikke 10 år, ikke 10 måneder, men heller 10 dager. Jeg snakker av erfaring. De katolikker i St. Olavs Kirke som Egil Svartdahl nevnte som «mange søsken» 2005 de går der forsatt nå 11 år etterpå. Så la oss gjenta; ja den Hellige Ånd gir den enkelte katolikk som kommer til tro tid til å døpe seg og å komme seg ut av henne.

Så tilbake til det velmente spørsmålet til innsender av dette lesebrevet;

Frelse: «De går over fra døden til livet.» «De blir en ren jomfru for Kristus Jesus.» Vil de være blant de kloke jomfruer, kan de selvfølgelig ikke ha noe forhold «på si» og forbli i Den katolske kirke med avguds-tilbedelse og akseptere et menneske som Guds stedfortreder på jord. Da risikerer man at det nye livet «slukker ut». Åndelig hor er det når man legger seg under for menneskelagde religiøse systemer og blir en del av en ubibelsk aktivitet i stedet for å forbli trofast mot brudgommen, Jesus Kristus. Dette er hva Herren selv sier i 2 Kor 6,17: «Gå derfor ut fra dem og skill dere fra dem. Og rør ikke noe urent! Da vil jeg ta imot dere.» Man kan altså ikke gå på kompromiss i slike saker. Den Hellige Ånd vil sanksjonere hva Skriften sier. Ubibelske kirkesamfunn og urene åndsmakter hører i hop. Derfor advarer Skriften oss så klart. Det bør også enhver troende gjøre!

GANSKE SÅ VEL OG BRA, MEN ER DET I TRÅD MED SKRIFTEN?

Nei; fordi Skriften sier om frelsen; Du må bli født på ny! Jesus sier det same til Nikodemus som det han har lært Peter og som den Hellige Ånd via Peter sier på Pinsedag;

Peter sa til dem: Omvend dere, og la dere alle døpe på Jesu Kristi navn til syndenes forlatelse, så skal dere få Den Hellige Ånds gave. Apg 2:38

La dere alle døpe. Derfor sier også Jesus Kristus;

19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, 20 og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende! Matt 28:19f

videre:

Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt. Mark 16:16

og derfor sier Peter til Kornelius og alle de som var tilstede;

47 Da sa Peter: Kan vel noen nekte dem vannet, så de ikke skulle bli døpt, disse som har fått Den Hellige Ånd likesom vi? 48 Og han bød at de skulle bli døpt i Jesu Kristi navn. De bad ham da bli hos dem noen dager. Apg 10:47f

Dette er til oss for etterfølgelse. Hvis noen forfekter å ha fått den Hellige Ånd slik som det med apostlene på Pinsedagen, døpt i den Hellige Ånd, så skal de beordres ned i vanngraven. Omgående!

Dette blir aldri gjort og derfor går det ca 120 millioner såkalte ånds-døpte katolikker rundt uten å være døpt i vann. De vil heller «aldri» la seg døpe fordi da må de jo forlate RKI.

Så konklusjonen på dette spørsmålet; «Hva gjør katolikker som blir «frelst» (som «kommer til tro» er jo da det riktige begrepet) og døpt i Den Hellige Ånd?»


blir altså; de må omgående bli beordret ned i vanngraven. Hvis de nekter dette hvordan kan de forfekte å ha den Hellige Ånd som nettopp vil nøde dem til dette? JA de trenger å bli undervist og det burde da ta ca 30 minutter til en time. Senest neste dag må de la seg døpe. Er de Ånds-døpt vil de jo forlange å bli døpt i vann på stedet etter å ha lært Sannheten å kjenne. For å rope det ut høyt; hvor vanskelig er da dette?

No comments: