Wednesday, September 21, 2016

Avsløring av falsk lære: Å SKILLE SEG

(artikkelen er kun for troende)

EN GJENFØDT SOM SKILLER SEG ER FRAFALLEN. UANSETT GRUNN HAN MÅTTE HA!

La oss ta referansene;

Fariseerne kom da til ham for å friste ham, og de sa: Er det tillatt for en mann å skille seg fra sin hustru av hvilken som helst grunn? Han svarte og sa: Har dere ikke lest at han som skapte dem, fra begynnelsen skapte dem til mann og kvinne, og sa: Derfor skal mannen forlate far og mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett kjød? Så er de ikke lenger to, men ett kjød. Derfor, det som Gud har sammenføyd, det skal et menneske ikke skille. Matt 19:3-6 (uthevet av meg)

Vi leger merke til at det var noen som kom for å friste Jesus. Vi legger også merke til at disse fikk et meget klart svar. «Derfor, det som Gud har sammenføyd, det skal et menneske ikke skille.»

Videre var de ikke fornøyd med svaret så de trodde at nå hadde de overtaket;

De sa til ham: Hvorfor har da Moses bestemt at en skulle gi hustruen skillsmissebrev og skille seg fra henne? Han sa til dem: Fordi dere har så hårdt et hjerte, tillot Moses at dere skiller dere fra deres hustruer. Men fra begynnelsen av var det ikke slik. Men jeg sier dere: Den som skiller seg fra sin hustru av noen annen grunn enn hor, og gifter seg med en annen, han driver hor. Og den som gifter seg med en fraskilt kvinne, han driver hor. 10 Disiplene sa til ham: Er mannens forhold til hustruen slik, er det ikke godt å gifte seg! 11 Men han sa til dem: Ikke alle fatter dette ord, bare de som det er gitt. 12 For det er gjeldinger som er født slik av mors liv. Og det er gjeldinger som er gjeldet av mennesker, og det er gjeldinger som har gjeldet seg selv for himlenes rikes skyld. Den som er i stand til å fatte dette, han fatte det! Matt 19:7-12

La det være klinkende klart at Jesus her ikke åpner for noen form for gjengifte;
«Og den som gifter seg med en fraskilt kvinne, han driver hor.»

«Noen annen grunn enn hor» tilhører skilsmisse og ikke gjengifte, som på grunn av Jødenes harde hjerter var gitt av Moses som en utvei. Jødene hadde for vane å skrive et skilsmisse brev til sin kone «for å brent sausen». Altså for bagateller.

Men Jesus underviser her om den Nye Pakt. «Som det var fra begynnelsen». Den Nye Pakt er faktisk i tråd med det som var før syndefallet. Ingen gjenfødt har et hardt hjerte. Han har fått utlevert et nytt mykt hjerte. Et tilgivende hjerte. Et hjerte som gir ny tillit. Et hjerte som kan kaste ting i glemselens hav. Alt dette ved hjelp av den Hellige Ånd.

Så når vi snakker om gjengifte blant troende så er det bare tull fordi i utgangspunktet skulle man ALDRI ha skilt seg. En ting er å flytte fra hverandre på grunn av ting som ikke er bra, en helt annen ting er å ta ut skilsmisse. Vi snakker altså om gjenfødte. Dette bevises mange steder i Skriften. Derfor blir det bare totalt falsk og prøve å si at hvis man er skilt ved hor så har man rett til å gifte seg igjen enkelt og greit fordi en gjenfødt skiller seg ikke av noen grunn. Dessuten som sagt; dette tilhører fristelsen til fariseere. Så vil du gå den veien, å forfekte at du er den uskyldige part i en skilsmisse ved hor, så anbefaler vi deg å lese Skriften igjen.

For den gifte kvinne er ved loven bundet til sin mann så lenge han lever. Men dersom mannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne til mannen. Derfor skal hun kalles en horkvinne dersom hun, mens mannen ennå lever, blir en annen manns hustru. Men dersom mannen dør, er hun fri fra loven, og er ingen horkvinne om hun gifter seg med en annen mann. Rom 7:2f

10 Til dem som er gift, har jeg dette bud, ikke fra meg selv, men fra Herren: En kvinne skal ikke skille seg fra sin mann. 11 Men er hun skilt fra ham, skal hun enten fortsette å leve ugift eller forlike seg med mannen. Og en mann skal ikke skille seg fra sin hustru. 12 Til de andre sier jeg, ikke Herren: Dersom en bror har en hustru som ikke er troende, og hun samtykker i å bo hos ham, da skal han ikke skille seg fra henne. 13 Og dersom en kvinne har en vantro mann, og denne samtykker i å bo hos henne, da skal hun ikke skille seg fra ham. 1Kor 7:10-13

Legg merke til at Paulus her sier helt klart og snakker til den troende; DERSOM DEN VANTRO VIL GÅ SKAL VEDKOMMENDE IKKE BLI TVUNGET TIL Å BLI. Legg merke til at Paulus bruker; «BO HOS» - Så den troende skal ikke ta ut skilsmisse under noen omstendighet. Den vantro må gjøre det i så fall. Men gjør den vantro dette må den troende likevel forbli enslig eller forlike seg.

Man kan jo si det slik at hvis en som kaller seg en troende, men drikker sg full og banker opp ektefellen en gang i uka trenger å omvende seg alt i uke to. Gjør man ikke dette så vil man jo bli regnet som vantro. Man gir også uttrykk for at man ikke ønsker å ha noe med sin ektefelle å gjøre. I slike tilfeller med vold, fysisk og psykisk, dop og drukkenskap, pornografi og annet, som den ene parten nekter å omvende seg fa, så kan man selvfølgelig med god samvittighet flytte fra vedkommende. Men det er langt fra å flytte ut til å skille seg og eventuelt gifte seg igjen mens ektefellen lever. Man flytter ut å forsetter å be for sin ektefelle. Herren ønsker nemlig omvendelse og gjenforening.

 «Men er hun skilt fra ham, skal hun enten fortsette å leve ugift eller forlike seg med mannen.»

En hustru er bundet så lenge hennes mann lever. Men om hennes mann er død, da har hun frihet til å gifte seg med hvem hun vil, bare det skjer i Herren. 1Kor 7:39

Det står ikke her at hvis mannen er tatt i hor så har man rett til å skille seg og gifte seg igjen.

Dessuten; Jesus er den samme til evig tid. DERFOR:

For jeg hater skilsmisse, sier Herren, Israels Gud. Ved det dekker en sin kledning med vold, sier Herren, hærskarenes Gud. Så ta vare på deres liv og vær ikke troløse. Mal 2:16

Ta ikke feil. Jesus hater all form for skilsmisse. Skilsmisse kommer fra «han som skiller» - et av navnene til satan, djevelen.

SÅ DERFOR TRENGER VI IKKE SNAKKE OM GJENGIFTE BLANT TROENDE. MAN SKULLE RETT OG SLETT IKKE TATT UT SKILSMISSE! Og er man den "uskyldige part, altså "tvang-skilt" så er det heller ikke rom for gjengifte. Man kan rett og slet ikke gifte seg mens den andre ektefellen lever. 

Hvis ikke du også ønsker å friste Herren. Da må du selvfølgelig bare ytre ønske om å skille deg og også gifte deg igjen. Våre lyster og lidenskaper kan ofte sende oss inn på veien til Helvete.

Vi har her ikke nevnt barna. Husk at det du gjør mot du barn skal du svar for en dag. Det må grusomt å stå foran Jesus å bli spurt om hvorfor man ikke tok hensyn til barna i en skilsmisse ...

Vi gjentar til slutt; Det Jesus Kristus ønsker for en som har falt i synd og bedrevet hor er omvendelse, tilgivelse, glemsel og ny sjanse. Har du ikke lest; gjør mot din neste som du vil at han skal gjøre mot deg. Ville du hatt en ny sjanse hvis du hadde snublet og til og med falt? Likeledes hvis du er "den uskyldige part". Ville du som eventuell "skyldig part" som har omvendt seg ønsket at noen ville ventet og håpe på deg, tilgi og gi en ny sjanse? Eller ville du om slikt omvendelse skjer og et ønske fra "den skyldige" om gjenforening befinne deg i situasjon som Jesus ikke har godkjent?

No comments: