Friday, April 01, 2016

RKI og den karismatiske bevegelse


Historien bak hvordan den Romersk Katolske Institusjon (RKI) da ved sin demoniske jesuitt hær planla og gjenoppførte opprettelsen og fortsettelsen angående den karismatiske bevegelse (KB) er meget interessant, men i sin helhet noe lang. Den ligger på nett kanskje ikke i sin helhet, men i bruddstykker og da på engelsk. Bøker finnes, men da også på engelsk. Jeg kan forklare kort her dette med Wilkerson. Det har to sider;

Noen katolikker kom en gang (ca 1965, altså etter Vatikanet II - Second Vatican Council (1962-65)) til noen pinse brødre og fortalte at de hadde lest «The Cross and the Switchblade» og nevnte en prest der som hadde operert under ledelse av den Hellige Ånd. De sa at de var nysgjerrige og interessert i dette og ville gjerne ha informasjon om saken. Det påstås at disse katolikker ble ånds-døpt, noe bare Jesus kan avkrefte/bekrefte, men siden det ble påstått at de talte i tunger kjøpte jo disse pinse brødre dette. Saken var dessverre slik at isteden for å gå ut av hora, men som planlagt, ble disse katolikker værende i RKI. De ble altså ikke beordret ned i vann dåp (ref. apgj. 10), som de skulle ha blitt, og dermed også fullført et brudd med RKI.

Siden disse ikke brøt med RKI ryker jo egentlig muligheten for at de ble "værende" ånds-døpt, i beste fall ble de frafallene. Dette vokste seg stort til å bli RKI KB med eller ikke godkjennelse fra den daværende pave. Han kunne ikke fordømme det fordi det var jo en del av planen, men kunne heller ikke godkjenne det fordi noe av det som kom frem stred imot RKI læreren.

Pinsebevegelsen derimot tok imot dette med begeistring fordi de sier; de taler i tunger så de er dermed ånds-døpt og gjenfødt og våre brødre.

Wilkerson derimot som da ble sterkt berørt siden han hadde skrevet boka om Nicky Cruse var nok mer skeptisk ....

Hans skepsis kommer frem i hans bok "Vision" som er en profetisk bok om de siste tider. I denne boka skriver han blant annet at det snart (han fikk den visjonen for flere tiår siden) ville det vise seg ektheten i RKI KB. Fordi Vatikanet vil til slutt forlange at de på nytt legger seg totalt under Roma og dens dogmer. En del av KB praktiserer ikke Maria tilbedelse som RKI forlanger. Bl.a. ved daglig bønn med så kalt "Rosary"). Wilkerson profeterer da at denne bevegelsen (KB) kommer til å bli satt under ett press i den siste tiden før Jesus gjenkomst. Som jo er i tråd med skriften. Jesus vil rense bruden før Han kommer.

Jeg syntes Wilkerson er noe vag i sin bok angående RKI men andre steder har han vært mer klar. Han ønsket nok at dette skulle være fra Herren (den nye bevegelsen), men hadde sine tvil. Og her er da den fella som bl.a. Pinsebevegelsens redelige sjeler har gått i. De ønsker så inderlig at slike «vekkelser» skal være fra Jesus. Dessverre overgår deres ønsker hva Skriften sier om saken og det har også vært saken i andre lignende «vekkelser» og heltedyrking. Billy Graham og hans Billy Graham Evangelical Association er et godt og «skremmende» eksempel på dette.

Når det gjelder Jesuitt kardinal Augustin Bea så var dette hjernen og initiativtakeren til dette. I Vatikanet II forandret jo RKI taktikk når det gjelder deres utryddelse av protestanter og verdensherredømme gjennom NWO og NWC, altså "moder kirken». Innholdet på gift-flaske ble sterkere, men etiketten ble forandret etter Vatikan II. Dette gir seg uttrykk i for eksempel at de sluttet å kalle protestanter for kjettere, men heller «separerte brødre».


(En oppklaring til en post på FB)

No comments: