Wednesday, November 15, 2017

Såkalte vekkelsesmøter



I snart 70 år har organisasjoner bevist unngått noe som kan virke støtende på Romersk Katolske Institusjon (og til dels den Lutherske)


I disse dager har det vært en del debatt angående en viss evangelist og de som har arrangert disse såkalte vekkelsesmøter.
Jeg vil her belyse dette, men først:





Og jeg hørte en annen røst fra himmelen si: Kom ut fra henne, mitt folk! for at dere ikke skal ha del i hennes synder, og for at dere ikke skal få del i hennes plager. For hennes synder når like til himmelen, og Gud har kommet i hu hennes urettferdige gjerninger. Gi henne igjen som hun har gitt! Gjengjeld henne dobbelt etter hennes gjerninger! Skjenk henne dobbelt i det beger hun selv har fylt! Så mye som hun har opphøyet seg selv og levd i overflod, så mye skal dere gi henne av pine og sorg. Fordi hun sier i sitt hjerte: Jeg sitter som dronning og er ikke enke, sorg skal jeg aldri se! – Åp 18:4-7
Skjøgen er Roma, Vatikanet, Holy See, Paveveldet, Paven og hans kardinaler. Ikke minst den sorte pave og hans Jesuitt hær.

Dette har vært læren siden Luther brøt med den Romersk Katolske Kirke og etter at Jesuittordenen ble grunnlagt i 1534 av Ignatius av Loyola og stadfestet av Pave Paul III i 1540. Ingen kan benekte dette. Det er først i den sener tid at vi har fått dagens økumene, men økumene har det alltid vært. Helt siden Nikea i 325. Dagens økumeniske situasjon er dog den at man nå beklager bruddet som kom i «kirken» den 31. oktober 1517. Ja slik blir det nå fremstilt. Dette må vi ta på alvor og jeg minner om dette;

Men jeg formaner dere, brødre: Hold øye med dem som volder splittelse og anstøt imot den lære som dere har lært. Vend dere fra dem! Rom 16:17
ALTSÅ DET ER DE SOM FORFEKTER DAGENS ØKUMENE SOM FORÅRSAKER SPLITTELSE!

Så over til disse såkalte vekkelsesmøter og disse kjente vekkelsespredikanter og deres samarbeidspartnere. Jeg har før skrevet om dette siste noe spesielle arrangementet som splittet kristen Norge. Ikke på grunn av liv og lære (som burde vært årsaken), men på grunn av at vedkommende evangelist støttet en viss demokratisk valgt statsmann. Som vi vet så finnes det mye politiske holdninger inn kristen Norge. Men det er ikke det vi skal snakke om.

Heller ikke skal vi snakke om evangelistens organisasjon og liv og lære. Det er nok å ta i der men vi lar det ligge. Vi skal ta tak i det som forvirrer mange. Nemlig at noen advarer mot denne evangelisten. De påstår nemlig at de har vært på møte og hørt ham forkynne et enkelt godt evangelium. Derfor, selv om de kjenner til mannens falske liv og lære så benytter de seg av følgende bibelvers:

15 
Noen er det nok som forkynner Kristus på grunn av misunnelse og stridslyst, men andre gjør det av god vilje. 16 Disse gjør det av kjærlighet, for de vet at jeg er satt til å forsvare evangeliet. 17 De andre forkynner Kristus av ærgjerrighet, ikke med rent sinn, men med den tanke å føye trengsel til mine lenker. 18 Hva så? Kristus blir i alle fall forkynt enten det nå skjer med baktanker eller i sannhet. Over dette gleder jeg meg. Ja, jeg vil også fortsatt glede meg. Fil 1:15-18
De mener dermed at det er forsvarlig at en mann med falskt liv å lære skal få lov å ture frem som han vil så lenge han forkynner et enkelt godt evangelium. Dette er noe sludder av forskjellige årsaker. En av de nevnt over. Men vi må gå lenger og dypere og arrestere disse som kommer med slike påstander fordi de er selv forvirret da de har falsk lære i sine egen liv.

Disse som Paulus her nevner forkynte et sant evangelium. Denne mannen forkynner IKKE et sant evangelium. Enkelt og greit fordi et sant evangelium inneholder forkynnelse om dåp i vann. På grunn av sin økumeniske holdning og sine økumeniske forbindelser (sterkt knyttet til paven) så kan ikke og vil ikke denne og hans like forkynne dåp i vann. Og hvis de gjør det så forkynner de en dåp som vi finner i den katolske og lutherske «kirke». Altså dåp av spedbarn. Det bibelen lærer er en dåp i vann på tro og bekjennelse. Vil ikke gå nærmere inn på dette her. Sjekk selv. Så hvis dåp blir nevnt så er det altså dåp av spedbarn eller til nød dåp dersom en ikke alt er døpt som spedbarn. Altså ikke medlem verken i den lutherske eller katolske «kirke». Som vi skjønner en såkalt ateist.

Grunnen til at den troendes dåp ikke blir forkynt og praktisert er følgende:
  
1. Man regner de som er døpt som spedbarn for allerede døpt. (Siden man har et korstog i et kristent land så tar man da det for gitt at de fleste er døpt. Noe som for så vidt er tilfelle)

2. Man kan ikke fordi det strider både mot den katolske og lutherske lære å foreta en såkalt gjendåp. Spesielt den katolske og her er hvorfor:

Den katolske kirke lærer at man må gjøre forskjellig ting for å oppnå frelse (eller å unngå Helvete og bare få et kortere eller lengre opphold i skjærsilden).
Man må gå til messe, man må delta i Eukaristien, man må ha gode gjerninger, man må være medlem av den katolske kirke OG IKKE MINST MAN MÅ VÆRE DØPT I VANN. Altså man kan ikke fortsette å være medlem av den katolske kirke hvis man benekter en eller flere av de syv sakramenter. Man vil da bli ekskommunisert som det heter. Gjort klar for Helvete enkelt og greit.

Vedkommende evangelist og hans organisasjon er sterkt knyttet opp til den Romersk Katolske Institusjon (RKI). Helt siden 1950 faktisk. Faktisk ble de to første år av deres korstog i USA betalt av RKI. Dette skryter denne evangelisten av. Det var da hans far som prekte den gang. Så altså i snart 70 år har denne organisasjonen bevist unngått noe som kan virke støtende på RKI. De har vært på fem pavebesøk for å forsikre seg om at de snakker samme språk. De har vært i pave begravelser og i pave innsettelser. De forfekter sågar at RKI og de forkynner et nøyaktig likt evangelium.

Slik at når noe på deres møter blir bedt om å komme frem for å invitere Jesus inn i sine hjerter, som det så fint heter og da foreta en såkalt frelses bønn som er å be etter en av møtevertene, (ofte brukt til dette er katolske prester og de såkalte Knights of Columbus) så passer de på å ikke nevne dåp (i alle fall ikke hva de vil kalle gjendåp) og skulle man ha med katolikker å gjøre så ber de dem gå til messe (som er et av sakramentene) neste søndag. Det har de gjort i snart 70 år.

Jesus derimot sier klart og tydelig at vi skal gå ut av RKI. Se over.

Så det er som man forstår store betenkeligheter med i det helle tatt støtte slike arrangementer. Hvis man da ikke vil komme i fare for å være med på å forkynne et falskt evangelium og gjøre seg selv forbannet:

Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet! Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet! Gal 1:8f
Vi mener derimot at det er korrekt å advare mot dette. Dette blir vi prøvet stoppet fra å gjøre i samtlige norske «kristne» medier. Enten av uvitenhet, men vi tro mest av stor vantro. Også fordi man er redd for å miste abonnementer. Og her kommer vi da tilbake til det som Paulus nevner. Det er bare det at man STOPPER sannhet for vinnings skyld. Og man stopper sannheten fordi de vil heller ha løgnene. Sannheten derimot er at denne evangelisten, hans organisasjon og dens like IKKE har et sant, godt og helt evangelium. Det er et falskt evangelium så lenge man ikke forkynner og praktiserer dåp i vann på tro og bekjennelse. Spesielt når man bevist unngår å forkynne dåp i vann på tro og bekjennelse for å tekkes antikrist.




No comments: