Please visit

Please visit
Timeout Café And Ministry Ass, Inc.

Monday, June 01, 2015

Størst er kjærligheten, men først er tro med handling


Men nå blir de stående disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten. 1Kor 13:13Men først av alt er tro. Og det skal vi legge oss på hjerte at uten tro er det umulig å behage Gud og man går på toppen av det rett til Helvete uten tro. Skriften sier at troen er død uten gjerning og av det skjønner vi også at kjærlighet må vises i gjerning og kan ikke bevises med ord.

Følgende vers beviser dette:

For så har Gud elsket verden at han GAV sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv. Joh 3:16 (uthevet av meg)
På dette har vi lært kjærligheten å kjenne at han satte livet til for oss. Også vi skylder å sette livet til for brødrene. 1Joh 3:16
Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for sine venner. Joh 15:13
Slik at vi kan ikke forfekte og ha kjærlighet bare fordi vi sier ”Jeg elsker deg”. Bare Jesus kan det fordi han er det Levende Ord.

Hvor mange menn skamslår ikke kona i fylla og går og kjøper en bukett roser neste dag og sier; ”husk at jeg elsker deg”. Og et par dager skjer det samme igjen. Og slik har det vært i årevis. Altså ingen omvendelse. Hans handlinger avslører han som en løgner.

Intet kan erstatte handling, Ikke engang bønn. Kjærlighet blir alltid bevist i handling. Hvis noe er på vei mot stupet og du ikke advarer så kan du si at du elsker dem aldri så mye, men sannheten er at du hater dem og er en feiging. Det er de som advarer som elsker. Men de som ikke advarer beskylder de som advarer for ikke å elske fordi man ikke bruker en haug med fine ord. Hyklersk og motbydelig er en slik holdning og slike uttalelser. Kom dere ned fra gjerdet dere som tror dere kan gå rundt å SNAKKE om kjærlighet.

I dag så er det slik at hvis man kaller en spade for en spade så har man ikke kjærlighet. Hvis man taler såkalte autoriteter midt imot så har man ikke kjærlighet. Hvis man er politisk ukorrekt så har man ikke kjærlighet. Hvis man refererer Skriften så har man ikke kjærlighet. Hvis man sier sannheten rett frem så har man ikke kjærlighet. Osv osv.

Jesus ble beskyldt for ikke å ha kjærlighet. Alle disiplene likeså. Alle menn i den tidlige menigheten fikk høre det. Paulus måtte spørre om dette:

Så er jeg da blitt deres fiende ved å si dere sannheten? Gal 4:16

Alle Guds menn opp til i dag har fått høre det samme. De taler ikke i kjærlighet. Kun fordi de taler ut om sannheten og dette tåler ikke de som ikke er i Sannheten. En som er i Sannheten vil ikke bry seg om innpakningen, men konsentrere seg om innholdet. Han vil se tvers igjennom innpakningen og sjekke innhold. Men det gjør ikke disse hyklere. De sjekker kun om innpakningen klør i øret. Og gjør det ikke det så sier de; ”han er uten kjærlighet”. Triste greier L

No comments: