Monday, May 11, 2015

Et blekrosa evangelium

sugar2

     DET STORE FRAFALLET – DEL 6

Men Ånden sier med klare ord at i kommende tider skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder og demoners lærdommer. 1Tim 4:1

Jeg har lenge båret på noe som jeg ikke helt ut har funnet å sette ord på. Etter bønn, samtaler med den Hellige Ånd og meditasjon av Ordet fant jeg å bruke overskriften av flere grunner. Vi snakker altså her om et annet evangelium enn det vi finne i Skriften.

8 Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet! 9 Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet! Gal 1:8f

Vi snakker altså her om et totalt forførende evangelium som jeg har valgt å kalle blekrosa fordi det har en verdslig sanselighet over seg som klør i øre på den frafallende menigheten. Den lunkne menigheten trenger å bli kald så den kan omvende seg. For å få den kald må den nedlegges. Det vil si at de som er ledere i dag må forlate sine selvoppnevnte poster og la troende som er gjenfødt i vann og Ånd og ild og som ikke har kompromiss på sin agenda ta over for de som går på akkord med Ordet, de som er vantro og Økumeniske.

Det ”evangeliet” de forkynner er et evangelium med en sanselig kjærlighet som ikke inneholder å hate det Jesus hater. Det finnes ikke kjærlighet uten hat og det finnes intet Evig Liv i Herlighet uten en fortapelse. Men disse selvoppnevnte klovner har forført menigheten ved å forkynne en Himmel uten en eksistens av Helvete. En annen Jesus som vil at vi skal ha det beste livet nå. De forkynner evig liv uten renselse i Jesus blod som kan oppnåes ved nåde uten sannhet og tro, og en tro uten lydighet.

De forkynner et evangelium med tilgivelse uten omvendelse, og omvendelse uten syndenød. De er en gruppe med ”la oss kose vårs” kristne og ”er det så farlig da” kristne. De er klaner som rotter seg sammen i en hyklersk tilværelse som de utenforstående finner rett og slett motbydelig. De har som regel en hytte ved sjøen og en på fjellet og en seilebåt til fire millioner som brukes to uker i året. I mindre menigheter er de ikke fult så vellykkede, men like fult er de i klaner og har et blekrosa evangelium som de presenterer.

De har alle en agenda om å få være med på noe stort og for å oppnå dette har de kastet seg på den økumeniske bevegelse. Der forkynnes det en verdslig karismatisk med en sanselig tungetale og en helliggjørelse av legeme til pietisme som kan imponere naboer og kjente og som tar sg godt ut i media. De forkynner et evangelium hvor Guds Frykt er byttet ut med respekt og at det er kun nødvendig med omvendelse den dagen du ba en frelses bønn. Skulle noen hevde at de lever et liv i omvendelse så blir de kalt en synder fordi de ikke har forstått hvorfor Jesus døde. De derimot forfekter at Jesus døde så vi skulle kunne fortsette å leve ut våre lyster, men allikevel gå til Himmelen. En frelses bønn som leder folk inn på veien til Helvete i stedet for den smale vei til Himmelen. De forkynner at den smale vei er nå så bred og raus at det er ikke mulig å gå seg vil. De snakker om søkervennlighet og om høyde under taket og lav terskel. I den forstand at ”ta det med ro kjære venn; det går nok bra skal du se”.

De bekjenner sin vantro med tårer og menigheten behandler det som en sykdom i stedet for den synd det er og har medlidenhet med en som må omvende seg, men som ikke vil. Rett og slett fordi de har det samme ståsted. Jesus har ingen medlidenhet med synd. Han måtte dø for vår synd. Det kalles kjærlighet på aller høyeste plan og skal behandles der etter. Det betyr at vi må følge Ham uten å kompromisse. Derfor må de som har vantro og tvil omvende seg. Men disse forkynner et evangelium hvor tvil er en del av troen.

De forkynner et evangelium hvor man sier at ”det er mange forskjellige måter å søke Gud på, men vi mener å ha en vei som er garantert og det er gjennom Jesus”. En annen Jesus som altså ikke blir presentert som den enste løsningen til frelse, men en vei som de kan gå gode for. Dette åpner selvfølgelig opp for andre veien for de som søker Gud og de har beveget seg inn på New Age. De er besmittet med Kundalini ånd og rister mer på bønnemøte enn en utforkjører ned Hafjell. Tror at de kan få kraft gjennom å gå i en såkalt ”kraft tunnel” eller å ligge på gulvet å ”suge”.

Deres blekrosa evangelium er så sukkerkulørt at det hadde godt rett hjem hos selv Gandhi. Som de gjerne referer for å være smarte på Facebook hvor de sletter og blokkere søsken som er uenig med deres forkynnelse. De inviterer en representant fra Hora i Roma, da djevelen selv, til å tale på deres festivaler og forkynner at ISIS har samme gud som oss. Inviterer Hamas agenter til andre festivaler mens de forbanner de som ikke velsigner Israel. De heier dermed ikke på det Israel som står beskrevet i Skriften, men en sekulær stat som vil være med på å løfte opp antikrist. De sier; ”be for fred i Jerusalem!”, men glemmer at Jesus har sagt at det ikke blir fred der får Han kommer med ett nytt Jerusalem. Glemmer at Jesus kaller det Jerusalem som er nå for Egypt og Sodoma og fordømmer til undergang de som ikke vil be imot det profetiske.

De samarbeider gjennom Norges Kristen Råd med den Romersk Katolske Institusjon og med MF og den Norske Kirke. De forfekter å være imot abort men diskuterer gjerne om vi skal kunne ha homofile prester, mens de hater sine brødre. Som da i Skriften er beskrevet som mord. Likeledes forkynner de et evangelium som sier at å ta nattverd gir billett til himmelen og å tenne et lys vil gi helbredelse. De samarbeider med djevelen og forfekter at dette vil gjøre Jesus brud helere og mer attraktiv.

Det er ingen ende på deres hykleri, deres løgner og deres uvilje til å omvende seg. Og disse skal vi ha som ledere? Hvis du ikke går ut av dette vil du bli dømt med dem. De vil bli dømt dersom de ikke omvender seg fra å forkynne et sukkerkulørt blekrosa evangelium som ikke koster noe og som heller ikke er verdt noe. Hvor lenge skal det gå før noen reiser seg og sier nok er nok? Eller vil Jesus komme igjen og kun ta meg seg søndagskolen?

Rens derfor ut den gamle surdeig, så dere kan være ny deig, siden dere jo er usyret. For vårt påskelam er slaktet, Kristus. 1Kor 5:7

12 Hva har vel jeg med å dømme dem som er utenfor? Er det ikke dem som er innenfor, dere dømmer? 13 Men dem som er utenfor, skal Gud dømme. Støt da den onde ut fra dere! 1Kor 5:12f

2 De skal utstøte dere av synagogene. Det kommer en tid da hver den som slår dere i hjel, skal tro at han gjør Gud en dyrkelse. 3 Og dette skal de gjøre fordi de ikke kjenner Faderen og heller ikke meg. Joh 16:2f

No comments: