Saturday, July 28, 2012

Fra den en grøfta til den andre …

Det som skjedde for mer en generasjon siden var følgende; På grunn av ingen eller liten suksess med pekefinger evangelium, et noe annerledes evangelium (ikke annet) en det som Jesus forkynte, drev de fleste pastorer verden over i motsatt retning.
Men fordi det ligger en agenda #2 i bakgrunnen (som kan til og med være 3 og 4 osv.) enn den Jesus hadde, nemlig lidenskap for renhet og medfølelse og altoppofrende tjeneste for nesten og dennes frelse, gikk vi fra den ene grøfta over veien passerte midten med lyset og endte snart opp i grøfta på den andre siden som kalles "falsk nåde". (Som er et direkte annet evangelium som skal være forbannet) Altså vi ble igjen lurt av ego og djevelen til et evangelium som ikke bare var "urent", men også falskt.



Det er et løfte som vi ikke helt forstår i Joh 17:21; «at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg». Likeledes i befalingen Matt 28:20; «og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!» Og selvfølgelig i Joh 16:8; «Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom:» Derfor der hvor den Hellige Ånd råder, er det først og fremst frelse og kjærlighet, fred, liv og vekst. Dersom Han bestemmer og vi forkynner i tråd med Hans retningslinjer, vil folk komme i synde-nød og søke omvendelse.
Folk snakker om at vi må forkynne med kjærlighet, men skjønner ikke at når den Hellige Ånd peker på synd føles dette ikke kjærlig. Det er derimot ikke vi som skal peke hverken på synd eller fritakelse fra omvendelse, men på hva Jesus gjorde på korset og ved sin oppstandelse og utgytelse av den Hellige Ånd. Som sagt tidligere i profetier; «tro ikke at en forfører vil proklamere høylydt en åpenbar vranglære» Folk flest liker vranglære fordi det klør i øret.
For sikkerhet skyld; jeg henger ikke ut noen. Jeg skriver generelt. Kort summert så går vi i egen kraft fordi vi har blitt så drevene (ikke mer drevende at vi må lagre alle våre ned skrevede taler for sikkerhet skyld) at vi ikke trenger Hjelp. Katastrofen er et faktum. Uorden som er forvirring blir resultatet. For der det er misunnelse og selvhevdelse, der er det uorden og alt som ondt er. Jak 3:16 – (NKJV - For where envying and strife [is], there [is] confusion and every evil work.)

No comments: